STORE SKADER: Bilder fra åstedet viser at panseret på bilen er knust etter eksplosjonen. Foto: Johan Nilsson/TT/NTB scanpix.
STORE SKADER: Bilder fra åstedet viser at panseret på bilen er knust etter eksplosjonen. Foto: Johan Nilsson/TT/NTB scanpix.

Politibil sprengt i Sverige

En politibil parkert utenfor en politistasjon i Malmø er sprengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver svenske Expressen fredag kveld.

Ifølge politiet er ingen skadet.

Politibilen sto parkert i Sallerupsvägen i sentrale Malmø.

– Det er store skader på politibilen. Politiet leter etter en gjerningsperson som skal ha blitt sett springende fra stedet, skriver Malmø-politiet på sine nettsider.

En større politiaksjon pågår på stedet.

– Vi har sperret av et stort område og venter på kriminalteknikere og den nasjonale bombegruppen, sier Fredrik Bratt, pressetalsmann i politiet, til Aftonbladet.

Ifølge Sydsvenskan har en mann blitt pågrepet i området rundt avsperringene, men det er uklart om mannen er den mistenkte gjerningspersonen.

Aftonbladet melder at to personer er pågrepet, mistenkt for å ha noe å gjøre med sprengningen, men politiet ønsker ikke å kommentere disse opplysningene. Ifølge Expressen ble de to pågrepet på en adresse i Malmø.

Politiet går i kveld gjennom bilder fra overvåkningskameraer.

– Vi holder akkurat nå på å analysere videomaterialet, sier områdesjef i Malmø Nord, Andy Roberts, til Aftonbladet.

Sveriges justis- og innenriksminister Morgan Johansson sier fredag kveld at det vil bli slått hardt ned på angrep mot nødetatene.

– At kriminelle angriper dem som arbeider for vår trygghet kan aldri aksepteres. 1. januar skjerpes straffen for grove våpenbrudd og grov ulovlig befatning med eksplosvier, og vi kommer til å skjerpe straffene for angrep på blålyspersonell betydelig, skriver Johansson på Twitter.

Ifølge avisen sto bilen parkert utenfor en politistasjon.

Meldingen om eksplosjonen kom ifølge Aftonbladet klokken 19.25.

– Det var en kraftig eksplosjon ved politihuset ved Värnumstorg nord i Malmø, sier Bratt.

Politiet i Malmø mener det ikke er grunn til å tro at det generelle trusselbildet er endret etter hendelsen.

– På nåværende tidspunkt er det ikke et annet trusselbilde. Vi går ut fra at dette er en isolert hendelse, sier Bratt til Expressen.