PALLEN: Kjetil Jansrud havnet på pallen i kombinasjonen i Bormio.
PALLEN: Kjetil Jansrud havnet på pallen i kombinasjonen i Bormio. Foto: Alessandro Garofalo

Pallplass for Jansrud

Kjetil Jansrud tok tredjeplassen etter en dramatisk slalåmrunde i kombinasjonen i Bormio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud tok sin andre pallplass i kombinasjonen i Bormio. Han lå på sjuendeplass etter utfordelen, men kjørte seg opp til tredjeplass i slalåm.

– Jeg hadde ikke forventet dette. Det har ikke noe med slalåm å gjøre, mer utforen. Det var dessverre litt under pari. Jeg kjørte fra første halvdel, men derfra slet jeg med grepet og isen. Sånn er det. Det er moro å se at slalåmen holder mål til tider, sier Jansrud til TV 2.

Østerrikske Vincent Kriechmayr kjørte inn foran Jansrud da nordmannen lå på tredjeplass, men ble i ettertid diskvalifisert for en hekt.

– Ikke sånn man vil komme på pallen

Pallplassen så igjen ut til å ryke da Dominik Paris stod igjen på toppen. Italieneren hadde nesten et sekund til gode på Jansrud da han var kommet halvveis i løypen. I tillegg hadde han seieren i lommen, men kjørte ut.

– Det er jo helst ikke sånn man vil komme på pallen, men det er en del av sporten. Det vil alltid være folk som enten hekter, eller kjører ut, sier Jansrud til NRK.

Dermed vant Alexis Pinturault foran Peter Fill og Jansrud. Aleksander Aamodt Kilde endte på 18. plass, samme som han lå an til etter utfordelen.

Aksel Lund Svindal kjørte ikke fredagens superkombinasjon. Det gjorde derimot Sebastian Foss Solevåg, som havnet langt utenfor seierskampen med en 42.-plass i utfordelen. Solevåg kjørte seg imidlertid opp til 30. plass.

Mowinckel på niendeplass

Italienske Federica Brignone kjørte seg opp fra fjerdeplass til seier i kvinnenes storslalåm i østerrikske Lienz. Beste norske alpinist ble Ragnhild Mowinckel på niendeplass.

Brignone leverte en svært sterk finaleomgang og kjørte inn til klart beste tid da tre løpere gjensto på toppen.

Verken Tina Robnik, slalåmfantomet Mikaela Shiffrin eller lederen fra første omgang, Viktoria Rebensburg, maktet å slå italieneren. I stedet ble det annenplass for Rebensburg og tredjeplass til Shiffrin.

Ragnhild Mowinckel hadde tiende beste tid i første omgang og ga i jakten på en topplassering i den andre. Hun kjørte godt på toppen, men gjorde noen småfeil nedover i løypa og kom inn til tredje beste tid. Til slutt var hun 1,17 sekund bak Brignone, og det holdt til 9.-plass.

17. plass på Lysdahl

Kristin Lysdahl kjørte seg opp sju plasser i finaleomgangen og ble nummer 17, 1,93 sekund bak vinneren.

For Nina Haver-Løseth har det ikke stemt helt i bakken i Lienz. Hun gikk til finaleomgangen med 19. beste tid, men ble ytterligere frakjørt og endte til slutt på 22.-plass.

Kristine Gjelsten Haugen tok seg ikke til finaleomgangen med sin 32.-plass, mens Mina Fürst Holtmann kjørte ut i første omgang.