DÅRLIG START: To av maleriene som ble ødelagt av Lindy Lou Layman skal ha vært av Andy Warhol. I bakgrunn et selvportrett av kunstneren.
DÅRLIG START: To av maleriene som ble ødelagt av Lindy Lou Layman skal ha vært av Andy Warhol. I bakgrunn et selvportrett av kunstneren. Foto: Houston Police Department/ Emmanuel Dunand

Ødela kunst til 2,5 millioner kroner på første date

Lindy Lou Layman (29) har forhåpentligvis vært på mer vellykkede stevnemøter enn det hun var på lørdag forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange kjenner seg nok igjen i følelsen av å være på en date som ikke blir helt som man håpet.

Det gjør nok i alle fall 29 år gamle Lindy Lou Layman fra Dallas. Hun har muligens kapret førsteplassen på listen over verdens verste første dater.

Layman var ifølge NBC på sitt første stevnemøte med den prominente advokaten Anthony Buzbee (49) lørdag forrige uke.

Stevnemøtet, som var hjemme hos Buzbee i River Oaks i Texas, endte med ødelagt kunst til flere millioner kroner og en arrestasjon.

Ødela kunst

Anthony Buzbee har som advokat representert flere profilerte klienter. I fjor fikk han også besøk av Donald Trump da han arrangerte en innsamlingsaksjon i sitt hjem, hvor 250.000 dollar ble donert til Trumps presidentkampanje.

Advokaten har fortalt etterforskere at han mot slutten av daten ringte etter en Uber-bil for å hente Layman. Da hadde 29-åringen rukket å bli overstadig beruset.

Layman på sin side, nektet å reise hjem og gjemte seg heller i den store luksusvillaen til Buzbee. Da advokaten fant henne og ringte Uber-bil nummer to for kvelden, var det slutt på leken. Det gikk i svart for Dallas-kvinnen, som begynte å gå løs på advokatens private kunstsamling.

29-åringen rev ned malerier fra veggene og helte rødvin på flere andre, mens hun ropte skjellsord mot Buzbee. Hun skal også ha knust to skulpturer til en verdi av omlag 164.000 kroner, ved å kaste dem i bakken.

Warhol-malerier

Skadene Layman lagde på Buzbees kunstsamling tilsvarer ifølge NBC en verdi av i underkant av 2,5 millioner norske kroner.

To av kunstverkene som ble ødelagt var verker av Andy Warhol, som skal ha vært verdt 500.000 dollar, omlag fire millioner, hver. Det er uklart akkurat hvilke verker det er snakk om.

Kvelden endte med at Layman ble pågrepet av politiet. Dagen etter den katastrofale daten ble hun sluppet løs igjen for den nette sum av 30.000 dollar, som tilsvarer omlag 246.000 norske kroner.