– De kan ikke spille sammen nå

Både Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic må være i toppslag for at José Moruinho skal velge duoen sammen fra start igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra Manchester United – Burnley i vinduet øverst!

Mot Burnley startet stjernespissene i par. De røde djevlene havnet under 0-2 til pause, og José Mourinho svarte med å ta Zlatan av banen i pausen.

Se Manchester United – Southampton på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag 18.30!

Nå kan det bli en stund til Manchester United-fansen får se begge samtidig på banen igjen.

– Det kan skje, men dersom det skal skje må begge to være på sitt beste. Det er de ikke nå, uttaler José Mourinho på dagens pressekonferanse, ifølge Manchester Evening News.

Zlatan er ikke på sitt beste

Han understreker at Zlatan må få mer tid etter den alvorlige kneskaden.

– Zlatan har kommet tilbake fra en skade 20-åringer sliter med å komme tilbake fra. Tenk deg når en 36-åring skal komme seg tilbake etter noe sånt. Det er ikke enkelt, mener Mourinho.

Portugiseren legger ikke skjul på at Lukaku, som bare har scoret tre mål i Premier League siden slutten av september, heller ikke er i sin beste form.

Stjernemanageren forklarer formduppen med at kraftspissen har spilt så å si alt for både klubb- og landslag hittil denne sesongen.

– For en spiss er det utrolig vanskelig å spille 20 kamper i Premier League. Hvis du er en midtstopper eller en defensiv midtbanespiller, kan du kontrollere hvor mye energi du bruker. Du kan overleve. Men for en spiss å spille 90 minutter 20 ganger i Premier League – jeg må være takknemlig, sier Mourinho.

Uaktuelt med Rashford eller Martial

Manageren mener Lukaku har vært «uheldig» i egen boks de siste kampene, og medgir at spissen har vært delaktig i noen av baklengsmålene.

– Det er en konsekvens av en spiller som virkelig trenger en hvil. Han er ikke på sitt beste fordi situasjonen er slik at vi ikke kan gi ham en hvil, men han gir absolutt alt hvert eneste minutt. Vi klarer å gi ham litt hvile i cupkampene, men til og med da har han vært på benken, forklarer manageren.

Ifølge lokalavisen svarte han kort da han fikk forslaget om å bruke Anthony Martial eller Marcus Rashford på topp:

– Nei, jeg kan ikke.

Se Manchester United – Southampton på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag 18.30!