Billie Lourd sammen med moren Carrie Fisher da «Star Wars: The Force Awakens» hadde verdenspremiere i desember 2015. Til høyre nordlysbildet som Lourd postet på Instagram.
Billie Lourd sammen med moren Carrie Fisher da «Star Wars: The Force Awakens» hadde verdenspremiere i desember 2015. Til høyre nordlysbildet som Lourd postet på Instagram. Foto: NTB scanpix/Instagram

hyret inn norsk fotograf:

Star Wars-stjernens datter Billie (25) hyllet moren med nordlys-tur til Nord-Norge

– Jeg fikk aldri se det sammen med henne, skriver Carrie Fishers datter om nordlysbildet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordlyset er blitt en gullgruve for Nord-Norge, og omsetningen nærmer seg en milliard kroner.

Mørketiden er blitt høysesong i nord, med turister som reiser 15.000 kilometer for å se det fantastiske fenomenet.

Ett år etter at Star Wars-stjernen Carrie Fisher døde, minnet datteren Billie Lourd (25) henne med å reise til Nord-Norge for å se nordlyset, skriver 25-åringen på sin Instagram-konto.

Fisher, som døde etter et massivt hjerteinfarkt på en flytur fra London til Los Angeles lille julaften 2016, hadde ifølge datteren «en utenomjordisk besettelse» av nordlyset. Men de fikk aldri oppleve det sammen.

– Jeg fikk aldri se det sammen med henne. Vi reiste til Nord-Norge, skriver Lourd på Instagram om turen hun tok med faren Bryan Lourd.

Norsk fotograf involvert

25-åringen besøkte også verdens nordligste dyrepark i Indre Troms. Hun har kreditert den norske naturfotografen Thomas Eckhoff for et ulvebilde på Instagram, og Eckhoff bekrefter i en kommentar at han var vært hyret inn til et fotooppdrag for filmstjernen i romjulen.

– Jeg vil si at det var en veldig fin seanse. Det var godt å være tilstede. Det var et unikt øyeblikk, sier Eckhoff til TV 2.

Lourd har en rolle i «The Last Jedi» i likhet med sin mor, og spilte også rollen som løytntant Connix i «The Force Awakens» fra 2015.

Fisher, som spiller general Leia Organa i «The Last Jedi», hadde en lang historie knyttet til narkotikaavhengighet og psykisk sykdom.

– Moren min sloss mot rusmisbruk og psykisk sykdom hele livet. Hun døde av det til slutt. Hun var målbevisst åpen i sitt arbeid med de sosiale stigmaene som er knyttet til disse sykdommene, har Billie Lourd sagt i en kommentar til People.