Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden de ble født har Baraka (7) og Mwigulu (14) levd i frykt for å dø.

De to guttene er ikke biologiske brødre, men en felles redsel og en felles hudfarge har gjort dem til hverandre nærmeste.

Magiske krefter

Både Baraka og Mwigulu er født med albinisme, og oppvokst i Tanzania har de ble sett på som utskudd. De to guttene bor i ett av landene i verden, som har høyest tetthet av albinisme.

I Tanzania blir albinoer ansett for å være spøkelser eller hjemsøkte, og det er knyttet sterk overtro til diagnosen. Både voksne og barn bli utsatt for svært alvorlige angrep.

Både Baraka og Mwigulu har fått kroppsdeler, da folk er overbevist om at de hvite kroppsdelene har magiske krefter. Armer og ben bli solgt for tusenvis av dollar på det svarte markedet.

Mwigulu var bare 10 år da han ble angrepet.

– Jeg var på vei hjem fra skolen, og det var to personer som gikk foran oss. Plutselig dekket den ene ansiktet mitt, mens det andre forsøkte å kutte armen min. Han hogg til, men bommet første gang. Så gjorde han et nytt forsøk og traff. Han tok armen min og løp av gårde, forteller Mwigulu til ABC News.

Baraka var bare fire år da inntrengere brøt inn i huset hvor han og moren sov. Midt på natten kuttet de av hånden hans. Moren til Baraka gjorde det hun kunne for å forsvare sønnen, men fikk selv alvorlige hodeskader i angrepet.

Ekstrem uvitenhet

Tre menn ble til sammen dømt til 62 års fengsel etter angrepet på Baraka. Fire år etter at Mwigulu mistet armen sin ble seks menn døm til til sammen 20 års fengsel.

Vicky Ntetema jobber i organisasjonen Under the Same Sun, som jobber for å beskytte albinoer som lever i frykt for sitt eget liv. Hun sier angrepene er bygget på ekstrem uvitenhet.

– De tror at albinoer ikke er som vanlig mennesker. Hvis det skjer katastrofer, som tørke, flom eller ekstremvær, så skylder de på dem, sier Ntetema.

Den tidligere journalisten har jobbet for BBC i Afrika i 18 år. I 2008 avdekket hun, med hemmelig identitet, hvordan salg og kjøp av kroppsdeler foregår.

Gjennom en omfattende innsamlingsaksjon fikk de to guttene i sommer reist til New York City for å få proteser.

I tre måneder bodde de på et senter drevet av Global Medical Relief Fund, som i løpet av 20 år har kunnet gi 200 barn proteser.

Leder Elissa Montani gjorde det mulig for Baraka og Mwigulu å komme til USA, og nå har de begge fått nye proteser, som passer kroppene deres. De første protesene fikk de for to år siden – men hadde nå et sterkt behov for nye.

– Hvordan føles det, spør legen Baraka.

– Bra. Tusen takk, sier 7-åringen.