FORSVARSLØS: Overvåkningskameraet fanget den grove voldsepisoden hvor en 86 år gammel mann ble utsatt for grov vold av en annen beboer på Foto: Williston Police Department
FORSVARSLØS: Overvåkningskameraet fanget den grove voldsepisoden hvor en 86 år gammel mann ble utsatt for grov vold av en annen beboer på Foto: Williston Police Department

Dement 86-åring slått 56 ganger for å ha spist muffins

En beboer på et omsorgshjem i Florida ble brutalt banket opp i over to minutter uten at noen ansatte var til stede for å grep inn. Nå er skandalehjemmet stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

3. oktober var flere eldre på bo- og omsorgshjemmet Good Samaritan Retirement i Florida, USA, samlet i dagligstuen for å spise og se på TV.

I en overvåkningsvideo som ble utgitt fra politiet til CNN denne uken, kan man se hvordan en 86 år gammel demet beboer blir grovt banket opp av en annen beboer i over to minutter.

Han får totalt 56 slag i hode og kroppen mens han ligger krøpet sammen på gulvet. Andre eldre prøver å bryte inn, men blir selv slått og dyttet bort.

Det var ingen ansatte for å passe på beboerne i dagligstuen og ingen var på vakt for å holde øye med overvåkningskameraene. Et halvt minutt etter at angrepet tok slutt kom to ansatte for å hjelpe 86-åringen som fremdeles lå forslått på gulvet.

Han ble innlagt på sykehus med kraftige hodeskader og hevelse i ansiktet, samt hoftesmerter, melder kanalen.

Tok en annens muffins

Årsaken til volden skal ifølge det lokale politiet i Williston være at 86-åringen ble anklaget for å ha spist muffinsen til 52-ringen som gikk til angrep.

Clay Connolly, polititopp i Williston, sier til CNN at 52-åringen har blitt arrester flere ganger tidligere for vold. I politirapporten står det at mannen er «mentalt begrenset» og har derfor ikke fått noen sanksjoner etter angrepet.

I samme rapport står det at de ansatte på eldrehjemmet ikke var trent på å takle en slik hendelse.

Avdekket livstruende brudd

På grunn av den grove episoden grep Helsemyndighetene inn i desember og avdekket flere livstruende brudd.

Da myndighetene var på inspeksjon ble en beboer sent til akuttmottaket. I november skal en kvinnelig beboer (72) ha falt og slått hodet kraftig, men ble ikke tatt med til sykehus og de pårørende fikk ikke beskjed. Hun døde senere.

En annen beboer skal ha nektet å ta medisiner utskrevet av en psykiater og lot være å spise på flere dager. Flere andre skal også ha nektet å ta medisiner og problemet ble aldri tatt hånd om eller meldt ifra om til leger, melder lokalavisen.

Arresterte to ansatte

For et par uker siden ble to ansatte ved omsorgshjemmet, Nenita Alfonso Sudeall (48) og Rhaimley Yap Romero (31), pågrepet av politiet for å ha grovt forsømt de eldre ved ulike anledninger. Det melder lokalavisen The Gainesville Sun.

Eldrehjemmet skal ifølge CNN ha en lang historikk med brudd på omsorgen, og ingen andre hjem i Florida har hatt så mange saker de siste fem årene som Good Samaritan Retirement. Agency for Health Care Administration har sanksjonert hjemmet 17 ganger på fem år, og bøtelagt dem over 600.000 norske kroner for ulike brudd. Blant annet for å:

  • «Ikke ha hatt god nok oversikt over hvilke medisiner de har gitt beboerne»
  • «Ikke ha gitt beboerne et trygt og anstendig miljø å leve i»
  • «Ikke gitt passende tilsyn til beboere som har trengt medisinsk tilsyn»

Helsemyndighetene har nå sett seg nødvendig å stenge ned hele omsorgssenteret for å beskytte de eldre beboerne. Lillejulaften låste de dørene.