MOBILOPPDATERINGER: iPhone 6, iPhone 6s og iPhone SE er telefonene som har fått oppdateringer som gjør dem tregere.
MOBILOPPDATERINGER: iPhone 6, iPhone 6s og iPhone SE er telefonene som har fått oppdateringer som gjør dem tregere. Foto: Mark Schiefelbein / AP

Apple beklager til alle iPhone-brukere

Tidligere i uken bekreftet Apple at de gjør iPhoner tregere. Nå beklager selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

21. desember skrev TV 2 om at Apple bevisst har gjort flere iPhone-modeller tregere gjennom oppdateringer.

En av utviklerne bak Geekbench, John Poole, undersøkte saken etter en diskusjon på nettsamfunnet Reddit.

Pooles konklusjon var at mye tydet på at ytelsen blir dårligere i takt med at telefonene og batteriene blir eldre. Ifølge Pooles funn var noe av grunnen oppdateringer av operativsystemet på telefonene.

Beklager

For å hindre at mobiler plutselig skrudde seg av, gjorde Apple ytelsen til prosessoren mindre. Ifølge Poole er dette problematisk, fordi den kan få brukerne til å tro at telefonens treghet skyldes prosessoren, mens forklaringen i virkeligheten er en annen.

Overfor teknologinettstedet The Verge bekreftet Apple langt på vei funnene til Poole.

– I fjor lanserte vi en funksjon for iPhone 6, iPhone 6s og iPhone SE som utjevner effekttoppene når nødvendig for å hindre at enheten slår seg av uten forvarsel under disse forholdene. Vi har nå utvidet denne funksjonen til iPhone 7 med iOS 11.2, og planlegger å legge til støtte for andre produkter i fremtiden, skrev selskapet.

Nå har Apple kommet med en uttalelse hvor de beklager til kundene.

– Vi vet at noen av dere føler at Apple har skuffet dere. Vi beklager, skriver de i uttalelsen.

Vil bli rask igjen med nytt batteri

Videre forklarer de at det har vært mange misforståelser knyttet til treghetsproblemet. Selskapet skriver at de aldri vil gjøre noe bevisst for å korte ned levetiden på et Apple-produkt, og forklarer hvorfor de måtte strupe ytelsen på operativsystemet på noen iPhone-modeller.

– Alle oppladbare batterier blir mindre effektive når de blir eldre og deres evne til å holde på strømmen reduseres. Et gammelt batteri får mindre kapasitet til å levere store strømforsyninger, særlig når telefonen har lavt batteri, som kan resultere i at telefonen plutselig slår seg av.

Selskapet forklarer så igjen at grunnen til oppdateringene som gjør iPhoner tregere, er at iPhoner ikke skal skru seg av uventet.

– Når et batteri blir erstattet med et nytt, vil iPhonen selvfølgelig fungere som normalt under vanlige forhold, skriver selskapet.