SPERRET AV: Politiet har sperret av området der overfallet natt til fredag skal ha skjedd.
SPERRET AV: Politiet har sperret av området der overfallet natt til fredag skal ha skjedd. Foto: Foto: Johan Nilsson / TT /

Advarte kvinner mot å gå ute alene – ny kvinne angrepet i Malmö

En ny kvinne ble angrepet i Malmö i går kveld. Svensk politi bekrefter at det dreier seg om grov voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste månedene har flere kvinner blitt utsatt for overfall og gruppevoldtekter i Malmö.

Natt til fredag melder svensk politi om enda et tilfelle, denne gangen ved Högaholm sør i Malmö. De fikk melding om hendelsen klokken 00.42.

Ifølge avisen Sydsvenskan skal flere menn ha angrepet en kvinne.

Politiet har bekreftet at det handler om en grov voldtekt, men er tilbakeholdne med detaljer om hendelsen. Kvinnen kom seg etter hvert vekk fra stedet og hjem til seg selv, der hun fikk varslet politiet.

Offeret er over 18 år. Ingen gjerningspersoner er pågrepet, men politiet har sperret av åstedet for å gjøre undersøkelser. Kvinnen er tatt med til sykehus for undersøkelse, men skal ikke ha fått noen alvorlige skader.

Politiet har opprettet en anmeldelse om grov voldtekt, og opplyser at de vil holde en pressekonferanse om saken i løpet av dagen.

Advarte

I løpet av høsten har tre kvinner blitt overfalt på ulike steder i Malmö. Tidligere i desember gikk politiet i byen ut og advarte kvinner mot å gå alene i mørket.

– Vi advarer ikke mot å være ute, men du bør tenke deg om og kanskje ikke gå alene sent om kvelden, men heller gå med andre eller ta en taxi, sier Anders Nilsson, leder av etterforskningsavdelingen i Malmøpolitiet til Expressen.

Politiet opplyser at de foreløpig ikke ser noen direkte sammenheng mellom hendelsene.

Overfallsvoldtekt

I midten av desember ble en 17-åring overfalt og utsatt for overgrepet på en lekeplass i bydelen Sofielund i Malmø. Politiet ble varslet om overgrepet rundt klokken 03.00 natt til lørdag 16. desember.

– Disse «rovdyrene» går målrettet mot enslige kvinner som beveger seg utendørs. Du bør ikke gå alene i bekmørke områder, men hvis du vil være ute så kan man gå to og to eller i en gruppe, sier Anders Nilsson i Malmö-politiet til SVT Nyheter.

Politiets etterforskning kan tyde på at gjerningsmennene er relativt unge menn, men de har verken konkret alder eller et godt signalement å gå etter.

I november ble to kvinner gruppevoldtatt ved to forskjellige anledninger. Den ene skjedde i Södervärn, like i nærheten av voldtekten natt til lørdag. Den andre voldtekten skjedde ved Sege park i Segevång, like ved et festlokale.

I hele 2017 har Malmøpolitiet mottatt 26 anmeldelser av voldtekt eller voldtektsforsøk som skal ha skjedd utendørs.