knust petter northug:

– Vet ikke om jeg gidder å slå på bryteren slik det er nå

Petter Northug ble knust da han fikk vite om vrakingen til verdenscupåpningen i Ruka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug har hatt en tung sesongstart, der han er blitt vraket til både verdenscupåpningen og Tour de Ski.

Nå kan TV 2 vise eksklusive bilder av en knust Northug like etter nyheten om vrakingen til åpningshelgen smalt.

Se «Stjernemøte» på TV 2 onsdag 3. januar klokken 22.15!

Vrakingen har gått på motivasjonen løs.

– Da er det ikke så motiverende å gå skirenn lenger. Verdenscupen ryker hvis man ikke er i Kuusamo. Selv om det er et OL fremover, er det viktig for meg å være med å krige i verdenscupen. Da gjør man ting litt ekstra nøye hver helg, sa han, og la til:

– Jeg vet ikke om jeg gidder å slå på bryteren sånn som det er nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er ikke bare å si at i morgen skal vi starte jobben.

Det er i den TV 2-sendte dokumentaren «Stjernemøte» at 31-åringen åpner opp. Han var blitt beskyldt for å være lat og dårlig trent, men mente selv han var i kanonform.

– Jeg er så mye sterkere nå enn jeg var før 2016-sesongen. Hvis jeg hadde hatt de beina jeg har hatt på trening nå, vet jeg at jeg kunne grust til i helgen, sier Northug.

– Skal han til Tour de Ski, må noen bli syke

Petter Northug har klamret seg til håpet om at et forfall i den norske troppen skulle skjenke ham en siste sjanse til å komme i OL-form gjennom Tour de Ski.

Den sjansen er nå mikroskopisk etter at Martin Johnsrud Sundby er friskmeldt. Torsdag morgen reiste landslaget til Sveits - uten idrettens største profil med på flyet.

– Nei. Det har ikke vært snakket så mye om hvilke skirenn han skal gå, men han vet hvilke han må gå. Skal han gå Tour de Ski må noen bli syke i natt. Da kan vi hive han på flyet i morgen. Alt er mulig, sier Løfshus om Northugs sjanser.

Gir ikke opp

Han har imidlertid ikke gitt opp håpet om å gå Tour de Ski. Northug-trener Stig Rune Kveen sier til NRK at trønderen er parat hvis han får muligheten.

– Han er fortsatt klar, skriver Kveen i en SMS til kanalen mindre enn to døgn før Tour-starten. Der er Northug foreløpig kun reserve.

– Det er en dag igjen, minner treneren om.

Northug har ønsket seg en Tour-mulighet for å vise seg en OL-plass verdig. Får han ikke innpass i Tour-troppen i siste liten, kan veteranen få det tungt med å bevise at han fortjener å sitte på flyet til Sør-Korea neste år.