VAR KRITISK: Jürgen Klopp har endret tone på halvannet år.
VAR KRITISK: Jürgen Klopp har endret tone på halvannet år. Foto: Glyn Kirk

klopps løfte etter pogba-overgangen:

– Den dagen dette er fotball, sier jeg opp

Nå forsvarer Jürgen Klopp Virgil van Dijks prislapp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For halvannet år siden betalte Manchester United 89 millioner pund, om lag én milliard kroner for Paul Pogba, som da gjorde ham til verdens dyreste fotballspiller.

Jürgen Klopp var da lite imponert over overgangssummen.

– Hvis du henter en spiller for £100m (Pogba kostet £89m journ. anm.) og han blir skadet, går alt opp i røyk. Den dagen dette er fotball, er jeg ikke i jobb lenger, sa Liverpool-manageren da, ifølge Daily Mail.

Tyskeren var klar i sin tale: Han ville heller utvikle spillere og bygge opp et fundament.

– Jeg vil gjøre det annerledes. Selv om jeg kunne brukt de pengene, ville jeg gjort det annerledes. Dersom jeg bestemmer meg for å bruke penger, er det fordi jeg vil bygge et ordentlig lag.

– Markedet setter prisen

Dagen etter det ble klart at Liverpool henter Virgil van Dijk for om lag 800 millioner kroner etter dagens kurs, har pipen fått en annen lyd hos Liverpool-manageren.

– Jeg kan tenke meg at folk sier «wow, for en sum», men for meg er ikke det så interessant. Vi setter ikke prisen. Det er det markedet som gjør. Liverpool-supporterne bør glemme prisen så fort som mulig. oppfordrer Klopp ifølge Telegraph, og legger til:

– Vi snakker bare om spilleren og hva han gir oss – kvalitetene, mentaliteten og karakteren. Kvaliteten hans er hvorfor vi hentet ham.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller forsvarte summen Liverpool la ut for Southampton-stopperen.

– Det er jo galskap, selvfølgelig. Men inflasjonen er et faktum for lenge siden. De kjøpte en spiller på utgående kontrakt i Oxlade-Chamberlain for 400 millioner kroner, og sammenlignet men den overgangen er det jo greit. Det koster utrolig mye for gode spillere, og særlig for store klubber, konstaterte Stamsø Møller da overgangen var et faktum, og fortsatte:

– Hadde ikke Liverpool betalt de pengene, ville sikkert Manchester City, PSG eller Barcelona gjort det. Liverpool må betale når de har en spiller av det kaliberet tilgjengelig for dem.

Kunne hentet van Dijk – avslo

Neil Warnock var manager for Crystal Palace da van Dijk fortsatt var i Celtic. Han avslører at nederlenderen kunne havnet i London-klubben.

– Vi så på van Dijk. Jeg foreslo at vi skulle hente ham for £6m (om lag 66 millioner kroner etter dagens kurs), men sjefsspeideren sa at han ikke var rask nok. Han kunne ikke se for seg at van Dijk kunne ta steget, forteller Warnock til Sky Sports, og legger til:

– Jeg håper den sjefsspeideren følger med nå!

Nå er briten manager for Cardiff i Championship, der laget hans ligger på tredjeplass. Faktisk mener han at han har en spiller i egen stall som kan sammenlignes med Liverpools rekordsignering.

– Van Dijk er bedre med ballen enn Sol Bamba, men jeg synes ikke han er en bedre forsvarer. Defensivt synes jeg Bamba er litt bedre, sier Warnock.