BAK: Aksel Lund Svindal havnet like bak Dominik Paris.
BAK: Aksel Lund Svindal havnet like bak Dominik Paris. Foto: Alessandro Trovati

Jansrud og Svindal på pallen

Aksel Lund Svindal var 0,04 sekund unna å vinne sitt tredje strake verdenscuprenn i utfor. Dominik Paris ble hakket for sterk på hjemmebane i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svindal hadde kjørt inn til en knallsterk ledertid, 0,13 hundredeler foran Kjetil Jansrud, da Paris satte utfor torsdag ettermiddag. Italieneren lå hele veien rundt Svindals tid til passeringene og var fattige fire hundredels sekund foran nordmannen i mål.

– Det er leit å bli slått med fire hundredeler, men slikt går begge veier. Det er små marginer som skiller. Slik er gamet, sier Svindal til NTB.

– Fire strake pallplasser i utfor. Hva sier det om formen?

– At den er stabil i alle fall. Det ser veldig bra ut. Jeg er oppe der og kjemper, og i dag var jeg bare marginer unna seier. For noen år siden var det enda villere her da jeg ble slått med ett hundredel og endte på tredjeplass.

Dermed ble det annenplass for Svindal, som gjorde comeback etter en alvorlig kneskade så sent som i slutten av november. Siden den gang har han kommet på seierspallen i alle de fire første utforrennene i verdenscupen, og han vant de to siste før Bormio-rennet.

Ingen alpinister maktet å nærme seg tettrioen etter Paris' kanonrenn, og dermed endte Kjetil Jansrud på tredjeplass. Han leverte også et godt renn i en løype der han tradisjonelt ikke har levert toppresultater.

Aleksander Aamodt Kilde var 1,12 sekund bak vinneren på 10.-plass idet de 20 første løperne hadde vært gjennom løypa. Han måtte vente en god stund på å få sette i gang ettersom mannen før ham, Travis Ganong, kjørte ut i høy fart. Det gikk etter forholdene bra med amerikaneren etter uhellet.

Fredag står superkombinasjon på programmet i Bormio.

(©NTB)