RASTE: West Ham-spillerne raste i flere minutter mot Bobby Madleys avgjørelse på overtid mot Bournemouth.
RASTE: West Ham-spillerne raste i flere minutter mot Bobby Madleys avgjørelse på overtid mot Bournemouth. Foto: Peter Nicholls

Slakter Premier League-dommerens vekt

Robert Madley er i hardt vært. Nå får han tyn fra egne rekker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

32 år gamle Madley er en av seks engelske Fifa-dommere og har dømt i Premier League siden 2013. Han er blant dommerne som har fått flere storkamper etter Mark Clattenburgs exit fra engelsk fotball forrige sesong.

4. november måtte Madley bytte seg selv ut med en skade underveis i kampen mellom Stoke og Leicester. Et sjeldent syn på en fotballbane, og et tegn på slitasjen engelske dommere lider under.

Det foreløpig siste kapittelet i karrieren var skandalekampen mellom Bournemouth og West Ham for to dager siden, der Madley overså en hands på overtid. I flere minutter protesterte gjestene mot 3-3-scoringen som reddet ett poeng for vertene. Madley valgte i tillegg å overstyre sin egen assistents offsideflagging i situasjonen.

Det får The Suns dommerekspert Mark Halsey til å se rødt i sin dommerspalte torsdag.

Offiside-drama på overtid i Bournemouth-West Ham

– Bobby Madley har en elending sesong til å være internasjonal dommer, og det koker ned til hans form. Han ser overvektig ut - og det påvirker hans innsats, skriver eks-dommeren nådeløst.

Og fortsetter:

– Han gjør altfor mange feil i nøkkelsituasjoner. Med for høy vekt - husk at han ble byttet ut med en skade tidligere i sesongen - kommer han seg ikke inn i de beste posisjonene for å oppnå den beste synsvinkelen. Sammenlign ham med Martin Atkinson, Anthony Taylor og Michael Oliver og du ser forskjellen i hvordan de beveger seg.

Madley var også mannen som ga straffe til Leicester mot Manchester City forrige uke da Kyle Walker var i kontakt med Demarai Gray.

Også den avgjørelsen var feil, ifølge Halsey.

– Reprisene viste at hvis det var kontakt, i det hele tatt, var den minimal. Det var nok engang på grunn av hans elendige posisjonering, skriver Halsey.

TV 2s fotballekspert Mark Clattenburg har flere ganger tidligere ytret seg kritisk til den manglende graden av dommerrekruttering i engelsk fotball. Også satsingsnivået er blant områdene han mener FA ikke tar nok på alvor.

Halsey støtter sin tidligere kollega i at det ikke legges godt nok til rette for at også dommerne skal prestere på toppnivå i en av verdens beste ligaer.

– Fansen må lure på om dommerne bare kommer for å tjene til lønnen sin. Faktum er at det ikke er verken kvalitet eller nok dommere til å erstatte dem. Jeg ønsker ikke at Madley skal degraderes, men det mangler på oppfølging av disse karene, slår Halsey fast.