Sundby feiret jul med tomt juletre

Martin Johnsrud Sundby er optimistisk med tanke på Tour de Ski. Men julaften ble en smule trist for skistjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med to dager igjen til Tour de Skis åpningsrenn i Lenzerheide, er det knyttet spenning rundt helsen til Martin Johnsrud Sundby. Onsdag uttalte landslagstrener Tor-Arne Hetland at han regner Sundby som klar, og torsdag bekrefter Sundby at det ser lovende ut.

– For min er det ganske enkelt, jeg har en astma som hele tiden er tilstedeværende, og nå har den vært ganske dårlig. Men jeg har hatt bra utvikling etter jeg kom hjem, så det ser bra ut for touren, sier Sundby da TV 2 møter ham på Gardermoen.

Trenger Tour de Ski

33-åringen skulle hatt oppladningen i Davos i Sveits i jula, men har i stedet vært hjemme i Oslo og på hytta på Sjusjøen for å kunne gjennomføre en full legesjekk.

– Høydeakklimatiseringen i forhold til Lenzerheide blir ikke optimal, som den hadde vært om jeg hadde vært i Sveits i jula. Men oppladningen på Sjusjøen har vært helt topp, så plan B ble ganske bra det også, sier Sundby.

Skisesongens høydepunkt er OL i februar. Skiesset sier han vet hva han skal gjøre for å komme i form til de olympiske lekene, og at Tour de Ski er en viktig del av det.

– Om jeg ikke hadde fått vært med i Tour de Ski, hadde jeg blitt bekymret for hva jeg klarer å få til i februar. Jeg vet at jeg er avhengig av disse løpene i romjula, og da pleier de aller beste løpene mine å komme i starten av februar.

Tomt under treet

Julen skulle altså egentlig feires i Davos, men på grunn av endringen i planene, ble ikke julen helt som Sundby hadde tenkt.

– Vi skulle vært i Davos, og det var ingen som hadde kjøpt gaver til oss, så vi kom til tomt juletre og ingen gaver. Vi får ta noen nyttårsgaver i år, smiler Sundby.

– Hva ga du til kona?

– Vi har kjøpt oss hus, og vi syntes det holdt, også fikk ungene en del leker.