FLERE DREPT: Afghanske sikkerhetsstyrker står i området der det gikk av flere eksplosjoner i Kabul.
FLERE DREPT: Afghanske sikkerhetsstyrker står i området der det gikk av flere eksplosjoner i Kabul. Foto: Shah Marai / AFP

Minst 42 personer drept i eksplosjoner i Kabul

Minst 42 personer er drept i flere eksplosjoner i Kabul torsdag, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet. 84 personer er skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet for angrepet var etter alt å dømme et sjiamuslimsk kultursenter, der det ble holdt en seremoni for å markere at det er 38 år siden den sovjetiske invasjonen skjedde, ifølge talsmannen Nasrat Rahimi.

Senteret ligger rett ved siden av mediebedriften Afghan Voice, som man først trodde var målet for angrepet, i en sjiamuslimsk bydel av Kabul.

Rahimi sier at en selvmordsbomber som var inne i bygningen, først sprengte seg i lufta, og da folk kom til for å hjelpe, gikk ytterligere to bomber av utenfor.

Lokale sykehus opplyser at de i tillegg til de drepte også har tatt imot flere titall sårede. Mange kvinner og barn er blant de drepte og sårede.

– Etter eksplosjonen var det brann og røyk i bygningen, og alle ropte om hjelp, sier en student som deltok i seremonien, og som fikk brannskader i ansiktet.

Ifølge NTB har terrororganisasjonen Islamsk Stat uttalt at de står bak angrepet som skjer bare få dager etter at en selvmordsbomber drepte seks sivile ved et militært område i Kabul. Men Taliban har på Twitter meldt at de ikke står bak.

I oktober ble 71 mennesker drept i et annet angrep på en moske i en annen sjiamuslimsk bydel, som IS sier terrororganisasjonen står bak.

(©NTB)