Mener Premier League er i ferd med å bli «pinlig» og «en vits»

Jamie Carragher tar et kraftig oppgjør med bunnlagene i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle - Man City 0-1:

Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher er ikke nådig i sin karakteristikk av Newcastles opptreden mot Manchester City i går kveld. Carragher går samtidig til angrep på mentaliteten til bunnlagene i Premier League. Han synes det er pinlig å se lag legge seg bakpå hjemme mot topp 6-lagene.

– Det handler ikke bare om Newcastle, men om Premier League generelt. Når de møter lag fra topp seks, spesielt på hjemmebane, begynner det å bli pinlig. Premier League er i ferd med å bli en vits. Lagene på toppen er så langt foran resten. Det er nesten så bunnlagene aksepterer at de kommer til å tape kampen. Premier League er bygget på en tanke om at alle kan slå fra seg, og det er derfor alle i verden ser på. Vil folk fortsette å se på fotball som det, spør Carragher.

– Jeg har ingen problemer med at lag legger seg dypt. Jeg har selv spilt under Rafa Benitez. Jeg ser lag gjøre det hver uke. Men det må være en viss form for aggressivitet og plan for hvordan man skal vinne ballen tilbake og angripe, sier han ifølge Daily Mail.

Carragher får støtte fra kollega Gary Neville.

– Benitez får Newcastle-taktikken til å se pinlig ut. Det må endringer til. En ting er forsvarsspill. En annen ting er total mangel på ambisjon. Hvis dette hadde vært en boksekamp hadde dommeren stoppet den, sier Neville.

Manchester City står med utrolige 18 seire på rad i Premier League. Etter byrival Manchester Uniteds poengtap for Burnley, er luken ned til andreplass hele 15 poeng.

Carragher innrømmer at det ser ekstra spesielt ut når lag møter Manchester City.

– Det er vanskelig å kontre på City fordi de er så gode med ballen. Når man først vinner ballen er de gode til å ta den fra deg igjen. Men jeg snakker om aggressivitet. Newcastle lot City-spillerne ta to og tre ballberøringer. Dette er i Newcastle, et fryktet sted med en skremmende atmosfære. Det ble for enkelt for City, sier Carragher.