FAMILIEFEST: 23. desember samlet Alan Robinson og Walter Macfarlane familiene sine for å avsløre en sjokknyhet. Foto: KHON-TV via AP)
FAMILIEFEST: 23. desember samlet Alan Robinson og Walter Macfarlane familiene sine for å avsløre en sjokknyhet. Foto: KHON-TV via AP)

Alan og Walter var bestevenner i 60 år – så kom sannheten frem

På lillejulaften fikk familiene til de to kompisene en julegave som forandret livene deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alan Robinson og Walter Macfarlane fra Hawaii, USA har vært bestevenner i 60 år helt siden de møttes på barneskolen.

Mye av det som har knyttet dem så sterkt sammen, er at begge hadde en broket familiehistorie. Alan var adoptert og Walter hadde aldri møtt sin far, melder den lokale TV-stasjonen KHON-TV.

I godt voksen alder bestemte Walter seg for å registrere seg i det elektroniske DNA-registeret Ancestry.com i håp om å finne ut av hvem faren var. Utallige søk på internett og i sosiale medier for å finne svar, hadde vært forgjeves tidligere.

Fikk en uventet match

Det begynte å tikke inn mulige profiler som kunne matche og sammen med datteren begynte Walter å grave.

Én av de mest interessante profilene var en bruker under navnet Robi737. Walter og brukeren skal ha hatt identiske X-kromosomer.

Det var da sjokket kom. Alan Robinson hadde i alle år hatt kallenavnet «Robi» og han jobbet som pilot og fløy et 737-fly for Aloha Airlines.

Det viste seg at Alan også hadde brukt DNA-nettsiden for å finne svar om familien sin. Til slutt fant de ut at de hadde samme mor og født med 15 måneders mellomrom.

– Det var et sjokk, sier Walter til kanalen og får en rask bekreftelse fra sin «nye» bror:

– Ja, det var sjokk, definitivt! Jeg hadde en yngre bror som døde da han var 19 år og jeg har aldri hatt noen nieser eller nevøer. Derfor trodde jeg at jeg aldri skulle finne ut av hvem min biologiske mor var, forteller adopterte Alan.

Pensjonerer seg for å være sammen

På lillejulaften annonserte de nyheten på en samlet fest med familiene sine.

– Det var en overveldende opplevelse. Det er fortsatt overveldende. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar før dette synker helt inn, sier Alan.

Brødrene har nå bestemt seg for å gå av med pensjon sammen, reise verden rundt og nyte livet som brødre.