sensasjonelle lingard-tall:

– Han gjør det Lukaku ikke gjør

Jesse Lingard er den store formspilleren på Old Trafford om dagen. – Jeg trodde han skulle dra til en klubb som West Bromwich, sier TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United mot Southampton på TV 2 Sport Premium og Sumo klokken 18.30!

Jesse Lingard er brennhet, og har scoret seks mål på sine sju siste kamper i Premier League.

Det er faktisk flere fulltreffere enn 25-åringen satte inn i løpet av sine 60 foregående kamper i den engelske toppdivisjonen, der han bare hadde scoret fem.

Mot Burnley på Boxing Day fikk han ikke starte, men reddet laget fra et pinlig nederlag med to scoringer etter han ble byttet inn i pausen.

– Gjør det Lukaku ikke gjør

ESPN-redaktør Mark Ogden mener den lokale angrepsspilleren har noe resten av lagkameratene mangler, ifølge United.no.

– Ryan Giggs snakket forrige uke om hva som er en «Manchester United-spiller», og Jesse Lingard hører definitivt hjemme i den kategorien, skriver Ogden på ESPNs nettsider.

Han påpeker at formspilleren ikke har de tekniske kvalitetene for eksempel Ryan Giggs og David Beckham viste på Old Trafford, men roser Lingards innstilling.

– Han har den tøffheten og karakteren som skal til for å overkomme tilbakeslag, og jobber enkelt og greit bare videre. Lukaku gjør ikke det, Henrikh Mkhitaryan velger når han skal gjøre det og Anthony Martial har bare nettopp begynt å gjøre det. Lingard er der alltid når de trenger ham, skriver Ogden.

– Han har lite å tape

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller tror Lingard nyter godt av at det stilles helt andre forventninger til ham enn Lukaku.

– Lingard har lite å tape. Når han går på banen, er det ingen som egentlig forventer at han skal briljere. Det er det stikk motsatte til Lukaku. Han legger press på seg selv og sier han skal bli best, og da er det naturlig å forvente at han skal bøtte inn mål, påpeker Stamsø Møller.

Han er overrasket over at Lingard er blitt det han beskriver som en «nøkkelspiller for Manchester United».

– Jeg følte han var der at han snart skulle dra til en klubb som West Bromwich, eller kanskje ut på lån igjen. I sum synes jeg han er den spilleren som har hevet seg mest under Mourinho. Sammen med Ashley Young, kanskje, sier TV 2s fotballekspert.

Ny rolle

Selv forklarer Lingard den plutselige formoppsvingen med en ny rolle.

– Denne rollen, lenger inn i banen, gjør at jeg spiller nærmere spissen. Jeg kommer inn i boksen oftere, skaper mer og har åpenbart flere skudd på mål, forklarer han til MUTV, gjengitt av Manchester Evening News.

Stamsø Møller mener 25-åringen nettopp har sin styrke i å oppsøke de rommene han nå får være oftere i.

– Det er ingenting stort med ham teknisk, men han kommer langt på forståelse og energi. Han har en veldig god forståelse for rom og beveger seg bra. Det så du mot Arsenal, Watford og Leicester, som egentlig er vanskelige bortekamper. I tillegg kler han spillestilen veldig, for han er en god kontringsspiller, sier TV 2s fotballekspert.