Martin Johnsrud Sundby, her fra da hanvant åpningsrennet på Beitostølen på 15 km menn.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby, her fra da hanvant åpningsrennet på Beitostølen på 15 km menn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg regner Martin som Tour-klar

Martin Johnsrud Sundby friskmeldes foran Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby sier til TV 2 at han vil være på plass i Lenzerheide i morgen kveld. Det betyr at han stiller til start i Tour de Ski.

– Det går greit, sier Johnsrud Sundby, som måtte legge om planen for årets Tour de Ski. Istedetfor oppladning i Davos i jula, har 33-åringen vært hjemme i Oslo og på hytta på Sjusjøen.

– Testene viste ikke noe galt
Etter at kroppen ikke fungerte slik Johnsrud Sundby ønsket under verdenscupen i Toblach, bestemte Johnsrud Sundby seg for å dra hjem til full legesjekk.

– Testene viste ikke noe galt, Martin skal ha en siste samtale med legen i løpet av dagen, men vi håper nå at at luftveiene til Martin skal fungere som normalt igjen, og jeg regner Martin som Tour de Ski-klar sier, landslagstrener Tor-Arne Hetland.

Det bekrefter landslagslegen Petter Olberg.

– Det ser veldig lovende ut, sier landslagslege Petter Olberg til NRK om den kommende Touren.

– Han har ikke anstrengt seg ute i kald luft. Hardøktene har han hatt inne. Nå ser han ut til å være i fin bedring, sier legen.

Johnsrud Sundby har en andreplass fra Lillehammer som bestenotering i verdenscupen denne sesongen.

Tour de Ski starter i sveitsiske Lenzerheide lørdag 30. desember. Tradisjonen tro åpner det hele med sprint for både menn og kvinner.

Slik ser du Tour de Ski på TV 2

Ingen sykdom
Landslagssjef Vidar Løfshus bekrefter til NTB at den norske troppen er sykdomsfri.

– Samtlige er friske og raske, skriver Vidar Løfshus i en tekstmelding til NTB.

Det betyr at Petter Northugs eventuelle Tour-deltakelse henger i en særdeles tynn tråd. Trønderen var tatt ut som reserve.

De fleste av de norske løperne som skal gå Tour de Ski er allerede kommet til Sveits hvor starten på Touren går. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh og Sindre Bjørnestad Skar er alle samlet i Davos. Davos ligger omtrent på samme høyde over havet som Lenzerheide hvor de tre første etappene går.