MOTGANGEN FORTSETTER: AC Milans Leonardo Bonucci fortviler etter selvmål mot Austria Wien i slutten av november: Foto: AP Photo/Antonio Calanni
MOTGANGEN FORTSETTER: AC Milans Leonardo Bonucci fortviler etter selvmål mot Austria Wien i slutten av november: Foto: AP Photo/Antonio Calanni

trenerlegende om bonucci:

– Han kan ikke forsvare

Fabio Capello lar seg ikke imponere av stopperkjempen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leonardo Bonucci (30) har ikke vært en umiddelbar suksess i AC Milan. Forsvarspilleren var en bauta i Juventus-forsvaret, men etter sommerens overgang til motebyen har italieneren fått mye kritikk. Nå får han mer kjeft - denne gang av Fabio Capello.

– Bonucci er Italias beste forsvarer med ballen i beina, der er han faktisk en av de tre beste i verden. Men det finnes et stort problem: Han kan ikke forsvare. Han hadde en perfekt rolle i Juventus, for der spilte han libero. Han passer perfekt i en trebackslinje, men har problemer når man er fire, sier den italienske trenerlegenden til Sky Italia.

Og kanskje er det nettopp Fabio Capello AC Milan hadde hatt bruk for. 70-åringen har en fortid som både spiller og trener i klubben. «Rossoneri» kvittet seg med Vincenzo Montella i slutten av november. Inn kom klubblegenden Gennaro Gattuso, men det har ikke vært bedring å spore.

Etter 0-2-tapet mot Atalanta, ligger den sovende giganten helt nede på en ellevteplass.

– Om jeg hadde trodd at jeg var problemet, så skulle jeg gått av. Men jeg er det minste problemet Milan har. Vi er ikke et lag, sa Gattuso etter kampen.

Onsdag kveld venter en skikkelig storkamp for Gattuso og co: Kvartfinale mot erkerivalen Inter i Coppa Italia.

– Dette blir som en VM-finale for oss. Ingen hadde ventet så mange vanskeligheter, men dette derbyet kan endre sesongen vår, både psykologisk og når det gjelder resultater, sier den tidligere midtbaneterrieren til Milans egen TV-kanal.