FENGSLET: Britiske Laura Plummer tok med 290 Tramadol- og Naproxen-piller til ektemannen i Egypt. Nå er hun dømt til fengsel for narkotikasmugling.
FENGSLET: Britiske Laura Plummer tok med 290 Tramadol- og Naproxen-piller til ektemannen i Egypt. Nå er hun dømt til fengsel for narkotikasmugling.

Laura (33) tok med seg smertestillende piller på ferie – dømt til fengsel

Britiske Laura Plummer (33) tok med seg reseptbelagte medikamenter til Egypt for å hjelpe ektemannen. Nå er hun dømt til tre års fengsel for narkotikasmugling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britiske Laura Plummer (33) ble 1. juledag dømt til tre års fengsel for å ha tatt smertestillende medikamenter med til Egypt, skriver The Guardian.

I tillegg har hun fått en bot på nærmere 50.000 kroner.

Plummer risikerte opp mot 25 års fengsel for å ha tatt med seg flere hundre Tramadol- og Naproxen-piller til sin egyptiske ektemann, som skal ha store ryggsmerter.

Reseptbelagte Tramadol er, i likhet med for eksempel valium, et såkalt B-preparat, og er et av de mest misbrukte medikamentene i Egypt.

Naproxen, som også er smertestillende, fås derimot kjøpt uten resept.

– Lauras forsvarsteam vurderer nå om de skal anke, og de har 60 dagers ankefrist. Jeg håper at fornuften vil seire, sier Plummers advokat Karl Turner til The Guardian.

REISEGLAD: Laura Plummer poserer foran bassenget på en av sine mange reiser til varmere strøk. Foto: Laura Plummer/Facebook
REISEGLAD: Laura Plummer poserer foran bassenget på en av sine mange reiser til varmere strøk. Foto: Laura Plummer/Facebook

Han forteller at Storbritannias utenriksminister Boris Johnson (53) har forsikret dem om at han gjør alt han kan for å hjelpe Laura og familien hennes.

– Nå som rettsprosessen er fullført, har jeg ingen tvil om at ministrene i utenriksdepartementet vil kontakte sine egyptiske kolleger for å se hva som kan bli gjort for å få en slutt på denne sjokkerende sagaen, sier Turner til nettstedet.

Skrev under på arabisk dokument

Etter at Plummer ble pågrepet på Hurghada internasjonale lufthavn 9. oktober, ble hun avhørt i fire timer uten tilgang til tolk.

Deretter fikk hun et 38 sider langt dokument på arabisk som hun skrev under på, i den tro at det ville få henne løslatt.

I stedet ble hun satt i en fengselcelle sammen med 25 andre kvinner, og siktet for narkotikasmugling.

– Et mareritt

– Etter at hun ble dømt til tre års fengsel, ble hun satt i en celle som et dyr, sier Lauras søster Jayne Synclair til Sky News.

Laura må ifølge søsteren sove på gulvet i fengselscellen.

– Moren min er helt knust. Laura er knust. Det er et mareritt, sier hun.

Dommen skulle opprinnelig bli avsagt julaften, men på grunn av Lauras helse ble domsavsigelsen flyttet.

– Hun er veldig redd. Hun ser sjokkert ut, og er helt blek i ansiktet. Håret hennes har begynt å falle av. Tennene hennes er helt misfargede og hun har utslett i hele ansiktet. Hun kunne ikke engang stå oppreist i retten, sier Synclair til nettstedet.

Fikk pillene av en kollega

Lauras bror James Plummer (31) har tidligere fortalt The Guardian at søsteren fikk de reseptbelagte medikamentene av en kollega hjemme i Hull, etter at hun fortalte om ektemannens ryggproblemer.

– Så hun tok dem med seg. Laura sjekket ikke engang hva de var, og visste ikke engang at det var Tramadol i posen. Det var noe Naproxen også, sier han.

Lauras far Neville har tidligere fortalt Evening Standard at han fryktet at 33-åringen ikke vil overleve et fengselsopphold.

– Hun har alltid vært den mest lettskremte i familien. Hun takler ikke blod eller skrekk. Jeg frykter at hun forsvinner foran øynene våre. Alle vennene hennes sier at hun er utrolig hyggelig jente. Vi er en familie på åtte, og vi er alle gode, ærlige mennesker, men av oss alle er det hun som er den ærligste, sa han.