BILDER: På bordet rett ved siden av dronningen, sto bilder av oldebarna og ektemannen prins Philip. Men på et bord litt lenger unna kunne skimtes et bilde av prins Harry og forloveden Meghan Markle.
BILDER: På bordet rett ved siden av dronningen, sto bilder av oldebarna og ektemannen prins Philip. Men på et bord litt lenger unna kunne skimtes et bilde av prins Harry og forloveden Meghan Markle. Foto: Feed via EBU/GBPOOL

Millioner så dronningens tale, men «alle» prater om bildet på bordet

Flere mener bildet er et tydelig signal fra dronningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Første juledag ble dronning Elizabeth sin årlige juletale fra Buckingham Palace i London sendt på tv.

I talen, som er spilt inn på forhånd, snakket dronningen både om den tragiske brannen i Grenfell Tower i London i høst og om det grufulle terrorangrepet i Manchester i mai.

– Denne julen tenker jeg på London og Manchester, hvordan den mektige identiteten til disse to byene slo gjennom mens de ble utsatt for fryktelige angrep, sa hun i juletalen.

Ifølge BBC så over syv millioner tv-seere på talen.

Men det folk ser ut til å ha bitt seg særlig merke i, er en liten detalj fra tv-bildene.

På et bord ved siden av dronningen sto nemlig et bilde av prins Harry (33) og hans forlovede Meghan Markle (36), skriver britiske The Telegraph.

Bildet sto ikke på bordet nærmest dronningen, men på et bord litt unna, som kunne skimtes når tv-kameraene zoomet ut.

– En vakker gest

I talen sa dronningen også at hun så frem til «å ønske nye medlemmer inn i familien neste år». Med dette ønsker dronningen Meghan Markle offisielt velkommen til familien, skriver avisen. Det er TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, enig i.

– Jeg så dronning Elizabeths tale til sitt folk første juledag og registrerte faktisk forlovelsesbildet av Harry og Meghan borte i venstre hjørne av tv- skjermen et par ganger. En veldig vakker og gjennomtenkt gest fra Hennes Majestet - og et tydelig tegn på at hun ønsker barnebarnets framtidige brud velkommen i familien, sier han.

LES OGSÅ: Kongebloggen: Jul i Europas kongehus

– Jeg synes alltid det er spennende å se hvilke bilder majesteten velger å ha framme under juletalen, fortsetter Totland.

I år hadde dronningen valgt to bilder med sin ektemann prins Philip, sammen med bilder av oldebarna George og Charlotte på hovedbordet.

– Og ved siden av Harry og Meghan i bakgrunnen, står et vakkert portrett av Charles og Camilla, som jo skal overta «stafettpinnen» etter Elizabeth og Philip. Helt sikkert vel gjennomtenkt det også, sier Totland.

Kongelig jul

Det er nå ingen tvil om at Markle er tatt inn i varmen hos den britiske kongefamilien. Skuespilleren feiret julen i Storbritannia, og deltok blant annet på den tradisjonelle julegudstjenesten i Sandringham.

Dronning Elizabeth og ektemannen prins Philip (96) kom til gudstjenesten sammen med de øvrige nære familiemedlemmene, blant dem også prins William og hans kone Kate, som venter sitt tredje barn i løpet av våren.

Bryllupet til prins Harry og Meghan Markle skal stå 19. mai neste år, i St. George’s Chapel i Windsor.

Hyllet ektemannen

Dronningens juletale ble for første gang sendt på tv i 1957. Siden har det blitt en årlig tradisjon i det britiske kongehuset.

I årets tale snakket dronning Elizabeth også om ektemannen prins Philip, og hans valg om å fratre sine offisielle plikter og roller for kongehuset. Beslutningen ble kjent i mai i år.

– Selv prins Philip har bestemt seg for at det er på tide å trappe ned litt, ettersom han har, som han selv sier, «gjort sin del», sa dronningen.

Dronningen lovpriste også all støtten hun har fått av sin 96 år gamle mann og hans unike sans for humor.