Hus rasert av 80 ungdommer – huseieren ante ingenting

Et hus i Nes på Romerike er fullstendig rasert etter en hjemme alene-fest med rundt 80 ungdommer. Huseieren var intetanende om festen.

Klær og ødelagte eiendeler var å se utenfor huset etter festen som gikk ut av kontroll natt til 27. desember. FOTO: Sophie Lund Aaserud/TV 2

Natt til onsdag var flere titalls ungdommer samlet til en stor fest i et hus i Nes på Romerike. Festen gikk ut av kontroll, og politiet ble varslet.

– Det hadde gått over stokk og stein. Det ble blant annet kastet klær og en TV ut av vinduet ut i hagen. Det ble også tømt et brannslukningsapparat inne, og det dreier seg om omfattende skader, sier operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet av ungdommer som hadde deltatt på festen, og pårørende som hadde vært på stedet for å hente, rundt midnatt.

– Det var ungdommer både over og under 18 år på festen. Flere mindreårige drakk alkohol, sier Willersrud.

Ukjent arrangør

Politiet i Nes etterforsker onsdag hendelsen og forsøker å nøste opp i hvem som står bak den voldsomme festen. Huseieren selv ante ingenting om festen, og ble informert av politiet om det raserte huset.

– Han var intetanende om festen. Så oppfordringen fra oss er jo at foreldre må bry seg om hva ungene gjør og hvor de er, spesielt på kveldstid, sier Willersrud.

Avhør

Flere ungdommer er tatt inn til avhør onsdag og avhørene fortsetter utover dagen og morgendagen. Politiets teori er at noen med tilgang til huset kan ha innbedt til fest.

– Vi sitter nå i avhør med noen som kan ha fått tilgang til huset. Det vi vet er at dette ikke ser ut til å ha vært et innbrudd, sier lensmann i Nes, Bernt Ingar Jahren, til TV 2.

Han vil ikke svare på hvorvidt personene i avhør har slektskap eller annen relasjon til huseieren.

– Forhåpentligvis vet vi mer i løpet av dagen og morgendagen. Vi vet enda ikke hvem som eventuelt inviterte til fest, fortsetter Jahren.

(NTB/TV 2)