FORSVANT: Emilie Meng forsvant natt til 10. juli 2016. Overvåkningsbildene fra en jernbanestasjon viser Meng og vennene etter en bytur.
FORSVANT: Emilie Meng forsvant natt til 10. juli 2016. Overvåkningsbildene fra en jernbanestasjon viser Meng og vennene etter en bytur. Foto: Privat

Hjerteskjærende brev til Emilies ukjente drapsmann: – Hvorfor tok du henne fra oss?

Ett år etter at danske Emilie Meng (17) ble funnet drept, står politiet fremdeles uten en mistenkt. I et personlig brev ber Emilies venninne og hennes mor om svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julaften var det ett år siden Emilie Meng ble funnet drept i en innsjø ved Borup i Midtsjælland.

17-åringen fra Korsør hadde da vært savnet i fem måneder etter at hun forsvant i forbindelse med en tur på byen med venner.

Tilbake sto venner og familie igjen med sorg, fortvilelse og en rekke spørsmål. Hvem hadde drept Emilie og hvorfor?

Nå halvannet år etter forsvinningen, står dansk politi fast i etterforskningen.

– Det har dessverre ikke kommet noe gjennombrudd i etterforskningen, men vi fortsetter det komplekse og tidkrevende etterforskningsarbeidet, sa politiinspektør Kim Kliver i midten av desember, skriver Ekstra Bladet.

– De blir aldri hverandres forlovere, slik de hadde avtalt

Den danske avisen publiserte i dag et brev skrevet av Emilies venninne Sarah Hansen og hennes mor. I brevet, som ble postet på Facebook på årsdagen for at Emilie ble funnet, bønnfaller de to den ukjente gjerningspersonen om å melde seg.

«Vi har igjen vært ute og besøkt Emilie på kirkegården og alle spørsmålene vi har har det fremdeles ikke kommet svar på. Hvem er du? Hvor vondt hadde Emilie det i sin siste tid. Og ikke minst hvorfor? Hvorfor valgte du å ta henne fra oss?», heter det blant annet idet åpne brevet.

– Det har stor betydning for oss å vite at Emilie ikke led for mye i sin siste tid. For oss påørende som sitter igjen er det avgjørende at de eller den som har gjort dette kommer bort fra gaten, slik at det aldri skjer igjen, sier venninnens mor Marianne, til Ekstra Bladet.

Venninnens mor skriver i brevet også om hvordan hun har merket at datteren har forandret seg etter drapet på bestevenninnen.

– Jeg ser på min datter Sarah og kan se at det er slukket et lys i øynene hennes. Hun og Emilie kommer aldri til å reise jorden rundt i sitt friår. De blir aldri hverandres forlovere slik de hadde avtalt, skriver moren i det følelsesladde brevet som er gjengitt i sin helhet i den danske avisen.

Vitne så mann som løftet tungt

Som TV 2 tidliger har skrevet, meldte et nytt vitne seg i drapssaken i oktober.

Dansk politi fortalte da at det nye vitnet hadde tatt kontakt for å fortelle om en observasjon om morgenen 10. juli 2016, bare timer etter at Emilie Meng forsvant.

Vitnet kjørte bil da hun så «en mindre eller mellomstor lys bil, som var parkert og hadde bagasjerommet åpent. Ved siden av bilen sto en mann, og det så ut som om han løftet på en tung gjenstand».

Observasjonen ble gjort ved en liten avkjørsel til Regnemarks Bakke i Borup. Politiet omtaler dette som interessant, ettersom det var nettopp her Emilie Meng ble funnet drept på julaften i fjor.

Også den gang ba politiet innstendig om at alle som har sett noe i det gjeldende området mellom klokken 7 og 9 søndag 10. juli 2016 tar kontakt.

«Uansett om man mener å ha sett noe viktig eller ikke, vil politiet gjerne snakke med personer som har vært i området i dette tidsrommet», skrev politiet.

Ifølge Ekstra Bladet ønsker ikke politiet å kommentere Emilie-saken i forbindelse med ettårsdagen for funnet av den døde 17-åringen.