Premier Leagues farligste link sikret Chelsea-seier igjen

Chelsea slet i første omgang, men tok en komfortabel seier over Brighton etter scoringer av Álvaro Morata og Marcos Alonso.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendraget av kampen i vinduet øverst!

Chelsea – Brighton 2-0

Du har hørt det før – César Azpilicueta legger inn, og Álvaro Morata scorer med hodet.

Linken mellom spanjolene oppstod for sjette gang denne sesongen i hjemmeseieren over Brighton.

Det er mest i Premier League, og tangerer de mest dødelige Chelsea-linkene – Cesc Fábregas til Diego Costa i 2014/15-sesongen, og Frank Lampard til Didier Drogba i 2009/10.

– Han er en god forsvarer med to gode bein, og har en god link med Álvaro. Morata må kjøpe mer enn bare én middag til «Azpi», sier Antonio Conte etter kampen, ifølge Football London.

Marcos Alonso scoret London-klubbens andre mål da han stanget inn en Fábregas-corner. Dermed tar Antonio Contes menn deres åttende hjemmeseier på rad i ligaen, og ligger ett poeng bak Manchester United som innehar andreplassen.

– Vi kunne hatt mer flaks

Antonio Conte minner på sjansesløsingen mot Everton lille julaften når han oppsummerer kampen.

– Det er samme forestilling som mot Everton, men i dag scorer vi to ganger. Vi er i god form og må fortsette slik, sier Chelsea-manageren og fortsetter:

– Denne sesongen er annerledes fra forrige sesong. Forrige sesong vant vi mange kamper og var litt heldige, som mot West Bromwich og Sunderland. Denne sesongen kunne vi hatt litt mer flaks enkelte ganger.

Han roser Álvaro Morata, som var tilbake etter suspensjonen han pådro seg i ligacupen mot Bournemouth.

– Morata er vår nummer ni, og er en viktig spiller. I dag spilte han bra både med og uten ball, sier Conte, ifølge BBC.

Morata var frempå

Álvaro Morata hadde friske bein etter suspensjonen han pådro seg i ligacupen, og kom allerede etter fem minutter med en advarsel til Brighton-forsvaret.

Spanjolen driblet seg flott frem i feltet, men touchet ble litt for langt til at han fikk avsluttet fra en god posisjon.

18 minutter ut i kampen kom den første sjansen, og den var gedigen.

Cesc Fábregas slo et hardt innlegg. Det endte hos Antonio Rüdiger, som headet den tilbake til Tiemoué Bakayoko. Franskmannen skulle bare tuppe ballen over streken, men den kom litt for brått på og avslutningen strøk utenfor stolperoten.

Igjen var Fábregas involvert da hjemmelaget kom til sin neste sjanse. Han slo en perfekt stikker til Victor Moses, som heller avsluttet fra spiss vinkel enn å spille inn til Morata foran mål.

Stort mer skapte ikke de blå fra London før pause, etter å ha blitt frustrert av et kompakt Brighton-forsvar.

– Brighton er godt organiserte, men har de en «Plan B» dersom de havner under, spurte BBC-kommentator Jonathan Pearce da lagene gikk i garderoben.

Scoret øyeblikkelig

Bare minuttet etter pause skulle man få svar på Pearces spørsmål. César Azpilicueta svingte inn et innlegg i retning Morata, og spanjolens heading snek seg bak Mat Ryan.

Det var sjette gang denne sesongen et Azpilicueta-innlegg ble omsatt til mål av den tidligere Real Madrid- og Juventus-spissen.

Like etter kom Eden Hazard til sin første sjanse i kampen da han kombinerte med Bakayoko, men skuddet snek seg like utenfor. Om Brighton hadde en «Plan B», funket den åpenbart ikke.

Før en time var spilt skrudde Fábregas en corner inn i feltet. Marcos Alonso forlenget den i mål med det som var en utsøkt stuss.

Like etter både kunne det og burde det stått 3-0 da Hazard var på farten igjen. Belgieren lekte med Brighton-forsvaret og overlistet keeper, men den knallharde avslutningen ble reddet på streken av Lewis Dunk.

Like før slutt headet bortelagets Shane Duffy like utenfor, men nærmere kom aldri Brighton og Chelsea tok en komfortabel hjemmeseier.

Lagoppstillinger

Chelsea (3-5-1-1): Courtois - Azpilicueta, Cahill, Rüdiger - Moses, Fábregas, Bakayoko, Kanté, Alonso - Hazard (Willian) - Morata (Batshuayi).

PS: Den danske kometen Andreas Christensen mistet kampen på grunn av sykdom, melder Chelsea via deres Twitter-konto.

Brighton (4-5-1): Ryan - Schelotto, Duffy, Dunk, Suttner - March (Knockaert), Kayal (Gross), Pröpper, Stephens, Izquierdo - Hemed (Murray).