SPURS-MÅL: Harry Kane og Dele Alli jubler for scoring mot Burnley. Foto: Action Images via Reuters/Paul Childs
SPURS-MÅL: Harry Kane og Dele Alli jubler for scoring mot Burnley. Foto: Action Images via Reuters/Paul Childs

kane forsvarer sin «forhatte» lagkamerat:

– Han gikk ikke over streken i det hele tatt

– Han har den aggressive siden ved seg, og det er det som gjør ham til det han er, sier Kane om Alli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra kl. 13: Se Tottenham - Southampton på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo

Dele Alli er en spiller som ofte stjeler overskriftene, i både positiv og negativ forstand. Nå tar Kane sin lagkamerat i forsvar etter kontroversene på Turf Moor.

– Han er en flott person og en god spiller. Han har den aggressive siden ved seg, og det er det som gjør ham til det han er, sier Kane til Sky Sports.

I 3-0-seieren mot Burnley kunne Alli blitt utvist i åpningsminuttene etter en grisete takling. Og kort tid senere skaffet han et straffespark ved hjelp av tvilsomme metoder.

– Dette er juks. Det er definitivt filming. Det er ikke et naturlig fall. Folk vil argumentere med at det er kontakt, men dette er en kontaktsport. Et eller annet sted må man stoppe dette. Folk vil si at alt er straffe. «Når noen toucher noen, er det straffespark.» Men han setter foten i bakken. Han går ned før kontakten kommer. Hvis han ønsket å stå på beina, kunne han gjort det. Det er teatralsk filming. Dette gjør han notorisk også, sa TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley i studio.

Det synspunktet deler ikke Harry Kane.

– Jeg synes ikke han gikk over streken i det hele tatt (mot Burnley, jou. anm). Jeg mener straffesparket var soleklart, sier storscoreren.

– Folk vil alltid prate, og i fotballen vil det alltid være noen som kritiserer deg. Det handler om hvordan man takler det, og jeg synes han gjør det bra.

Se Alli-situasjonene i videovinduet til høyre.

– Kanskje den mest forhatte spilleren i Premier League
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller tror Alli kan bli suspendert etter den filmesituasjonen.

– Jeg tror han kommer til å få kamper for dette her. Han er kanskje den mest forhatte spilleren i Premier League, slik jeg tolker det. Det er både de stygge taklingene og filmingene. Det er juks, sa Simen Stamsø Møller.

Kan ta ny rekord
Alli vil uansett være tilgjengelig i Boxing Day-kampen mot Southampton. Der kan Harry Kane skape historie igjen. Dersom superspissen finner nettmaskene, blir han den første spilleren som har scoret mer enn 36 Premier League-mål i løpet av et kalenderår. Før kampen deler Kane rekorden med Alan Shearer.

Kane, som scoret hat trick mot Burnley, står med totalt 93 Premier League-mål. Det er fortsatt et langt stykke opp til Shearers PL-rekord på 260. Akkurat det tenker ikke Kane så mye på.

– Man kan drømme om det, men jeg ville vært dum om jeg så så langt frem, sier Tottenham-spissen.

– Jeg har fortsatt en lang vei å gå. Mye kan skje i fotball. Forhåpentligvis holder jeg meg i form og skadefri, så får vi se hva som skjer. Hvis jeg kommer opp i 200, og fortsatt har noen år igjen, så vil jeg nok tenke på det, sier 24-åringen.