BRENT: Beboeren skulle lage pommes frites, men sovnet. Vedkommende ble reddet av røykvarsleren, ifølge brannvesenet. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
BRENT: Beboeren skulle lage pommes frites, men sovnet. Vedkommende ble reddet av røykvarsleren, ifølge brannvesenet. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Brannvesenet måtte bryte opp døra for å redde den sovende beboeren

Beboeren sovnet fra matlagingen, men ble reddet av naboen som hørte røykvarsleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 07.57 rykket brannvesenet ut til en adresse i Holmestrand i Vestfold etter at de ble varslet om en røykvarsler som hadde blitt utløst.

Allerede da brannvesenet kom frem til stedet kjente de røyklukta. De brøt opp døra for å komme seg inn i leiligheten.

– Ved ankomst kjente vi røyklukt i gangen, vi brøt opp døra til leiligheten og to røykdykkere gikk inn. I den røykfylte leiligheten fant de en sovende beboer som ble tatt ut og i stekeovnen sto det svidde pommes frites, sier brannmester Svein Helge Skjerdal i en uttalelse.

Beboeren ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet. Vedkommende slapp fra hendelsen uten skader, ifølge brannvesenet.

– Dette gikk bra på grunn av røykvarsleren. Naboen hørte røykvarsleren, og varslet igjen oss, sier vakthavende brannsjef i Vestfold Interkommunale Brannvesen, Jarle Steinnes, til TV 2.

Steinnes forteller at de har rykket ut på flere lignende saker i julen, men at det ikke har vært like mye røyk som denne gangen.

– Det er dessverre høysesong for brannomkomne nå i desember, og spesielt romjula er særlig utsatt. Det er også grunnen til at vi har «Aksjon Boligbrann» nå i desember, sier Steinnes.

«Aksjon Boligbrann» arrangeres hvert år av Direktoratet for samfunns-sikkerhet og beredskap (DSB), Norsk brannvernforening og forsikringsselskapet Gjensidige, og ble innledet med Røykvarslerens dag 1. desember.

I 2016 omkom 40 personer i brann, og hele åtte av disse omkom i desember, ifølge tall fra DSB.