Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 07.57 rykket brannvesenet ut til en adresse i Holmestrand i Vestfold etter at de ble varslet om en røykvarsler som hadde blitt utløst.

Allerede da brannvesenet kom frem til stedet kjente de røyklukta. De brøt opp døra for å komme seg inn i leiligheten.

– Ved ankomst kjente vi røyklukt i gangen, vi brøt opp døra til leiligheten og to røykdykkere gikk inn. I den røykfylte leiligheten fant de en sovende beboer som ble tatt ut og i stekeovnen sto det svidde pommes frites, sier brannmester Svein Helge Skjerdal i en uttalelse.

Beboeren ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet. Vedkommende slapp fra hendelsen uten skader, ifølge brannvesenet.

– Dette gikk bra på grunn av røykvarsleren. Naboen hørte røykvarsleren, og varslet igjen oss, sier vakthavende brannsjef i Vestfold Interkommunale Brannvesen, Jarle Steinnes, til TV 2.

Steinnes forteller at de har rykket ut på flere lignende saker i julen, men at det ikke har vært like mye røyk som denne gangen.

– Det er dessverre høysesong for brannomkomne nå i desember, og spesielt romjula er særlig utsatt. Det er også grunnen til at vi har «Aksjon Boligbrann» nå i desember, sier Steinnes.

«Aksjon Boligbrann» arrangeres hvert år av Direktoratet for samfunns-sikkerhet og beredskap (DSB), Norsk brannvernforening og forsikringsselskapet Gjensidige, og ble innledet med Røykvarslerens dag 1. desember.

I 2016 omkom 40 personer i brann, og hele åtte av disse omkom i desember, ifølge tall fra DSB.