Lingard og Pogba hylles: – Ikke rart han blir kalt Messi

Manchester United fikk en drømmestart på 2018. Særlig to mann stjal oppmerksomheten hos TV 2s eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s tidligere Premier League-spillere hylle Jesse Lingard i vinduet øverst. Se også omtalen av Paul Pogba nede i saken.

Manchester United slo Everton 2-0 1. nyttårsdag, etter vakre scoringer av Anthony Martial og Jesse Lingard.

De to traff så å si samme nettmaske oppe til venstre for Everton-målvakt Jordan Pickford, og 2-0-målet til Lingard fikk kommentator Kasper Wikestad til å dra fram beskrivelsen «Messi Lingard», og føyer seg inn i rekken av vakre varianter fra det som er blitt Manchester Uniteds nye målmaskin.

– Det er ikke tilfeldig at Kasper kaller ham for «Messi Lingard». Han har vist noen syke mål tidligere, der han har raidet 70 meter med ballen og puttet den inn. Det bor veldig mye i ham. Men at en klubb som er verdens største fotballklubb, kan ta frem lokale gutter som dette, er en kjempebonus. De spillerne burde være mye, mye mer verdt for klubben enn folk som kom utenfra, sa Premier League-ekspert Erik Thorstvedt i TV 2-studio etter kampslutt mandag.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Seks Lingard-scoringer siden starten av desember
Lingard har nå sju scoringer denne sesongen, nest flest av alle i Manchester United, og seks av dem har kommet siden starten av desember. Kun Premier Leagues toppscorer, Harry Kane, har scoret flere (åtte) i samme periode.

– Han har alltid vært en bra spiller, men fansen har lurt på om de skal ta «The Man United way» og kjøpe en verdensstjerne som er ganske mye bedre. Men Lingard er en kjempespiller, og har vist det i ganske mange uker i strekk nå. Han burde vært en «poster boy» for Mourinho, fordi han har har greid å gjøre den spilleren ut av ham som han faktisk er blitt, fulgte Thorstvedt opp.

Morley: – Han er en bonus
Denne sesongen har Lingard, med sine 924 minutter på banen, kun tolvte mest spilletid av de røde djevlenes spillere. Allikevel har han altså kun Lukaku foran seg på klubbens toppscorerliste og kun Pogba, Mkhitaryan og Rashford foran seg på assistlisten. Det er blitt målpoeng hvert 76. minutt, som kontrast til tallene han hadde levert før denne sesongen på tilsvarende leveranse hvert 378. minutt.

– Jeg tenker at han er en real bonus for Manchester United. Snur man klokken ett år tilbake, ville man ikke ha forventet at han startet. Å være en av hovedmennene nå, er en virkelig bonus. Det er litt som med Raheem Sterling under Pep Guardiola i Manchester City, og kanskje vi må gi skryt til José Mourinho her. Han spiller med entusiasme og et smil om ansiktet, sa Trevor Morley etter kampslutt, og fortsatte:

– Det er ingen tvil om at han ikke er den mest tekniske eller mest talentfulle spilleren, men han har mest entusiasme, flest sprinter, han løper opp forsvarere og er en virkelig lagspiller. Han er stor i garderoben, han spøker og har også økende selvtillit når han spiller hver eneste uke, sa den tidligere Manchester City-spissen.

Mourinho: – Lingard tar steget
José Mourinho var også - til ham å være - raus med skryt overfor Lingard etter kampslutt.

– En ting er å være et ungt talent. Noe annet er å være en veldig god spiller. Noen spillere tar ikke det steget. Noen blir bare normale spillere. Jeg tenker at Jesse når tar det steget. Han er mer stabil og mer tilpasningsdyktig. Han forstår mer av rommene i de forskjellige posisjonene. Han beveger seg i riktig retning, sa portugiseren.

Se hele intervjuet med Mourinho her:

Lingard, som sprudler på banen og ser ut til å være en artig type i garderoben, var dog noe mer lavmælt da han selv fikk Premier League-mikrofonen foran seg og beskjed om å forklare sin utrolige form i korridorene på Goodison Park.

– Jeg pusher meg selv og prøver å få så mange mål som mulig denne sesongen, og prøver å hjelpe laget til å vinne kamper. Ute fra venstre får jeg muligheten til å gå innover og skape ting. Det er alltid kjekt å score, sa han ydmykt.

Også Pogba hylles: – Beste vi har sett ham
Selv om det var Martial og Lingard som scoret målene, fikk Paul Pogba helt fortjent bestemannsprisen for sine prestasjoner gjennom de 90 minuttene p Merseyside. Franskmannen sprudlet i en slags fri rolle fra et utgangspunkt som venstre indreløper, og det vanket lassevis med skryt fra TV 2s ekspertise.

– For en kjempe. For en opptreden. Han er et beist. Det er det beste jeg har sett ham. Han snudde kampen for Manchester United. De trenger karakter for å snu det, og Paul Pogba var akkurat det i dag, sa Morley.

Også Erik Thorstvedt hadde vanskelig for å huske å ha sett franskmannen bedre i Manchester United-drakt.

– Jeg prøver å tenke om jeg har sett en bedre omgang siden han kom tilbake til klubben. Og jeg tror ikke det. Ikke som jeg kan komme på i hvert fall. Da er det ikke bare det at han er med på å påvirke kampen slik at laget hans vinner, men det er så kult å se på. Det er så mange kule greier inne i hele pakken. I den Pogba-gryten er det mye bra. Hvis de greier å holde ham i gang på denne måten her, blir det enormt show å se hva de kan gjøre utover i sesongen. Men det er en utfordring for José Mourinho, sa Erik Thorstvedt, som analyserte Pogbas posisjon allerede i pausen.

– Mange spillere i Manchester United som har det samme potensialet som Lingard
Thorstvedt tok for øvrig både før kamp og etter Lingards show til orde for at det finnes flere i Manchester Uniteds tropp som kan ta de samme stegene som klubbens store formspiller.

– Det er så mange spillere i Manchester United som har det samme potensialet. Ikke nødvendigvis i samme posisjon, men ellers i laget. Å si at dette er et lag som bare må kjøpe spillere, er jeg ikke enig i. Det er sykt mange gode spillere i dette laget, sa Thorstvedt.

Les også: Utskjelte stoppere reddet Liverpool