MENTALE PROBLEMER: Emmanuel Eboué har vært åpen om sine problemer utenfor banen.
MENTALE PROBLEMER: Emmanuel Eboué har vært åpen om sine problemer utenfor banen. Foto: Adrian Dennis

Sover på gulvet hos venner og ville ta sitt eget liv - nå får han hjelp

Tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Eboués historie har sjokkert en hel fotball-verden. Nå kan det virke som om hjelpen er nær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emmanuel Eboué er et kjent navn for de fleste fotballinteresserte, og i hvert fall for Arsenal-fansen.

Se Boxing Day-kampene på Sumo og TV 2 Premium!

Ivorianeren spilte i klubben i syv år og startet blant annet Mesterliga-finalen mot Barcelona i 2006. Forsvarspilleren tjente titalls millioner kroner i London-klubben og etterpå gikk turen til blant andre tyrkiske Galatasaray, hvor han også tjente gode penger.

Bor på gulvet hos venner

Men i et intervju med Mirror som kom ut før helgen, avslørte 34-åringen at livet har tatt en helt ny vending. Nå kjemper den tidligere Arsenal-spilleren sin hittil tøffeste kamp.

En bitter skilsmisse har sendt Eboué på randen av personlig konkurs, og han forteller åpent om at han har vurdert å ta sitt eget liv.

Eboué er for tiden ikke i stand til å spille fotball på grunn av sine helseproblemer. Sønnen Mathis spiller imidlertid for Arsenals ungdomsakademi.

Den tidligere høyrebacken lever i London, men nå har retten bestemt at ekskonen skal overta huset hans i Nord-London. For tre uker siden utløp fristen for overtakelsen, og nå avslører Eboué at han gjemmer seg for den britiske namsmannen og politiet.

Han forteller også at han sover på gulvet hos venner og tar buss for å komme seg rundt i byen. Ifølge ham selv vasker han også klærne sine for hånd, fordi han ikke har råd til vaskemaskin.

Han har heller ikke sett sine tre barn siden juni, noe som tærer på psyken.

– Jeg ønsker at Gud skal hjelpe meg. Bare han kan hjelpe meg å ta tankene vekk fra disse tingene.

– Når jeg ser venner på TV som jeg spilte med eller mot, tenker jeg at jeg burde fortsatt vært der. Det er tøft å se på dem.

Får hjelp av gamleklubben

Eboués historie har sjokkert en hel fotball-verden og mange har tatt til orde for at klubbene selv har et ansvar for å hjelpe spillere med å forvalte pengene sine, slik at slike skjebner unngås.

Samtidig har mange uttrykt sin støtte til den tidligere fotballproffen. En av dem er Galatasarays nyansatte trener Fatih Terim. Han har nå tilbudt ivorianeren rollen som assistenttrener for klubbens U14-lag.

– Vi hørte nyheten om Eboue i garderoben, det var slik jeg fikk vite det, og vi vil gjøre alt vi kan gjøre for å hjelpe min venn, sier Terim til CNN Turk ifølge Sports Illustrated.

Eboué spilte under Fatih Terim i Galatasaray.

– Fatih Terim er min far, jeg elsker ham svært høyt, og jeg er villig til å gjøre alt for ham, skal Eboué ha sagt om Terim tidligere.

I intervjuet med Mirror forteller Eboué også at han ønsker hjelp, og aller helst fra sin gamle klubb Arsenal.

– Jeg ville mottatt hjelp fra hvor som helst, men hvis min tidligere klubb vil hjelpe meg, vil jeg bli veldig, veldig glad. Kanskje jeg kan hjelpe de yngre spillerne?

– Kanskje ville jeg sett igjen noen av spillerne som jeg spilte med eller mot, og jeg ville blitt flau. Men jeg ville taklet det.