Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En buss har kjørt inn i en folkemengde i en fotgjengerundergang i Moskva, det melder statlige russiske medier.

Ifølge nyhetsbyrået TASS er fire personer drept og ni personer skadd, nedjustert fra fem døde og 15 skadde, slik det ble opplyst først. Tre av de skadde er fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Et barn skal være blant de omkomne, melder byrået.

Videobilder på sosiale medier viser bussen som plutselig svinger inn på fortauet og deretter stuper ned trappen til fotgjengerundergangen der det befant seg mange mennesker.

Hevder bremsene ikke fungerte

Hendelsen, som omtales som en ulykke, skjedde ifølge Russia Today på Kutuzovsky Avenue, i nærheten av T-banestasjonen Slavyansky Bulvar vest i byen. Føreren hevder at bremsene sviktet.

– Terrorangrep er utelukket. Sjåføren mistet kontrollen på kjøretøyet, sier en politikilde til TASS.

Politiet etterforsker to mulige årsaker for hendelsen, det sier en kilde til det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti. Den ene teorien skal være at det kan ha vært noe galt med bussens bremser, mens den andre er at bussen har måttet manøvrere unna en annen bil.

Bussjåføren er pågrepet av politiet. Føreren hevder selv at at bremsene sviktet. Han sier at bussen, som sto stille, plutselig satte seg i bevegelse og at han ikke klarte å stanse den.

Ifølge Tass har den pågrepne sjåføren arbeidet for busselskapet i 17 år og han tok sertifikat for mer enn 30 år siden.

Likposer i snøen

Politiet er i gang med å avhøre vitner, og bussen er trukket opp av fotgjengerundergangen med en kabel. Området er sperret av, og flere svarte likposer kunne sees liggende i snøen ved siden av bussen. Ti ambulanser og flere helikoptre var sendt til stedet for å frakte bort skadde.

Kutuzovskij-avenyen er en travel handelsgate med et stort kjøpesenter i den vestlige delen av Moskva Første juledag i Vesten er vanlig arbeidsdag i Russland, men det var mye folk ute som var i gang med shopping foran nyttårshelgen.

En overvåkningsvideo av hendelsen er publisert på Twitter: