Austin utestengt tre kamper etter å ha brukket nesen på keeper

Englands fotballforbund har utestengt Southampton-spiss Charlie Austin i tre kamper etter at han sparket motstanderens keeper i ansiktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Boxing Day-kampene på Sumo og TV 2 Premium!

Huddersfields danske målvakt Jonas Lössl fullførte lørdagens kamp med blodig ansikt og brukket nese som følge av sammenstøtet etter en halv times spill.

Se sparket i videovinduet øverst.

Dommeren straffet ikke Austin, men Huddersfield-manager David Wagner var rasende og anklaget Austin for å ha sparket Lössl med vilje.

– Jeg har sett videobildene, og dette er noe som nesten aldri skjer, at en spiller skader en motspiller med vilje, sa Wagner om hendelsen etter en halvtime.

– Jeg liker ikke å si det, men det ser veldig ut som det var med vilje.

Manageren kranglet med Austin på sidelinjen under kampen.

Den danske keeperen slapp fra episoden uten alvorlig skade, men han var blodig og ille tilredt.

– Det var en stygg hendelse. Det går bra med Jonas, selv om han ikke ser slik ut. Han har et kutt og har hovnet opp, og kona hans blir ikke glad for hvordan han ser ut, sa Wagner.

Southampton-manager Mauricio Pellegrino tok Austin i forsvar.

– Jeg er sikker på at det ikke var med vilje, sa han.

Skadet uansett

Søndag innledet fotballforbundet disiplinærsak mot Austin for voldelig oppførsel. Han medga å ha opptrådt klanderverdig, men argumenterte for en mildere straff. I løpet av dagen besluttet disiplinærutvalget at han skal utelukkes i tre kamper.

Den gjør ingen praktisk forskjell ettersom Austin pådro seg en hamstringskade lørdag og er ute av spill et par uker. På grunn av det tette jule- og nyttårsprogrammet vil utelukkelsen være ferdig sonet 2. januar.

Austin scoret Southamptons mål i lørdagens kamp, som endte 1-1.

(©NTB)