Operasjonen fikk navnet «Operation Holly», og gikk ut på at politiet i South Yorkshire i England sendte et julekort til regionens etterlyste, og fortalte at de hadde blitt spesielt utvalgt til å motta en gratis julekurv.

Alt de trengte å gjøre var å bestille en leveringstid.

Samtlige gikk fem på, og da politiet banket på døra var det bare å arrestere.

Operasjonen fant sted i midten av desember, og politiet klarte å hanke inn 21 personer over to dager, skriver de selv i en pressemelding på Facebook.

Alvorlige anklager

Flere av de arresterte var etterlyst i forbindelse med alvorlige anklager, blant annet overgrep og bedrageri, samt kjøring i beruset tilstand.

Slik var julekortet som politiet sendte ut. Foto: South Yorkshire Police
Slik var julekortet som politiet sendte ut. Foto: South Yorkshire Police

– Det er oppmuntrende at vår innovative tilnærming har gitt positive resultater, og vi vil fortsette å utforske nye veier for å pågripe etterlyste personer. Å sende politibetjenter til adresser hvor personene ikke lenger er bosatt, tapper oss for ressurser, sier konstituert politiinspektør Lee Berry.

Politiet arresterte personene for å få dem til å møte opp i retten. Dette førte til at mange saker ble avsluttet på dagen, med alt fra tilbakekalling av førerkort til fengselsstraff.

The Simpsons

Politimetoden har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier, og det påpekes på Twitter hvor lik metoden er en episode av den populære serien The Simpsons.

I episoden med navn «Lisa the Sceptic» i sesong ni lurer Springfield-politiet etterlyste personer med lovnad om gratis båt om de kommer innom politistasjonen.

Hovedpersonen Homer, som er etterlyst for ikke å ha betalt en parkeringsbot, faller for trikset, men blir sint da han likevel ikke får båten han er lovet. Doh!

Om politiet i South Yorskshire ble inspirert av Simpsons-episoden er imidlertid uklart.