18-åring savnet i over to døgn

Den 18 år gamle mannen som har vært savnet i Herøy kommune på Sunnmøre siden natt til lørdag, har fortsatt ikke kommet til rette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen er det ikke noe nytt å melde om 18-åringen som er savnet i Herøy kommune på Sunnmøre. Det informerer operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Jon Bratland.

– Vi er i ferd med å få samlet en del ressurser for å fortsette søket utover dagen. Da er det primært folk fra politiet, Røde Kors og Norske redningshunder, sier Bratland til TV 2.

Politiet vil vurdere om de skal sette helikopter inn i søket utover dagen. fra effekten av letingen og vær, vind og føre.

– Det må vi vurdere ut fra effekten av letingen og ikke minst vær, vind og føre. Men vi skal legge en plan, forsikrer Bratland.

Blå jakke

Den savnede 18-åringen ble sist observert ved Moltustranda i Herøy kommune på Sunnmøre, klokken 03.30 natt til lille julaften. Da hadde han på seg en blå jakke.

Politiet ber om at publikum som mener de har observert 18-åringen etter dette tidspunktet, tar kontakt.

– Vi har fått inn en god del tips uten at vi kan si konkret at det har sammenheng med han som er savnet, forteller Bratland.

Moltustranda

Det var ved 07-tiden søndag at politiet meldte om en pågående leteaksjon etter den 18 år gamle mannen.

– Han har vært borte i over et døgn, og ble sist sett natt til lørdag, sa operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Kenneth Sætre, til TV 2 søndag.

Politiet lette etter mannen gjennom natten, med bistand fra Røde Kors, mannskaper fra Norske Redningshunder og frivillige.

Ved 10.30-tiden søndag morgen tok politiet avgjørelsen om å kalle inn Sea King-helikopter for å bistå i søket.

Politiet ønsker at alle som kan vite noe om hvor den savnede mannen befinner seg tar kontakt med politiet.

– Vi ønsker også at alle beboere i området kikker gjennom naust og skur i tilfelle, sier operasjonslederen.