Mandag morgen er det ikke noe nytt å melde om 18-åringen som er savnet i Herøy kommune på Sunnmøre. Det informerer operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Jon Bratland.

– Vi er i ferd med å få samlet en del ressurser for å fortsette søket utover dagen. Da er det primært folk fra politiet, Røde Kors og Norske redningshunder, sier Bratland til TV 2.

Politiet vil vurdere om de skal sette helikopter inn i søket utover dagen. fra effekten av letingen og vær, vind og føre.

– Det må vi vurdere ut fra effekten av letingen og ikke minst vær, vind og føre. Men vi skal legge en plan, forsikrer Bratland.

Blå jakke

Den savnede 18-åringen ble sist observert ved Moltustranda i Herøy kommune på Sunnmøre, klokken 03.30 natt til lille julaften. Da hadde han på seg en blå jakke.

Politiet ber om at publikum som mener de har observert 18-åringen etter dette tidspunktet, tar kontakt.

– Vi har fått inn en god del tips uten at vi kan si konkret at det har sammenheng med han som er savnet, forteller Bratland.

Moltustranda

Det var ved 07-tiden søndag at politiet meldte om en pågående leteaksjon etter den 18 år gamle mannen.

– Han har vært borte i over et døgn, og ble sist sett natt til lørdag, sa operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Kenneth Sætre, til TV 2 søndag.

Politiet lette etter mannen gjennom natten, med bistand fra Røde Kors, mannskaper fra Norske Redningshunder og frivillige.

Ved 10.30-tiden søndag morgen tok politiet avgjørelsen om å kalle inn Sea King-helikopter for å bistå i søket.

Politiet ønsker at alle som kan vite noe om hvor den savnede mannen befinner seg tar kontakt med politiet.

– Vi ønsker også at alle beboere i området kikker gjennom naust og skur i tilfelle, sier operasjonslederen.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255