Én savnet i brann i bo- og omsorgssenter

En person er savnet etter at det har brent i flere leiligheter på Skinnarberga bo- og omsorgshjem på Kongsberg natt til julaften. Brannvesenet driver etterslukking på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Situasjonen nå er at det fremdeles brenner litt i bygget. Man driver med etterslokking i andre etasje hvor det har vært størst brannskader, sier politiets innsatsleder Kjell Eivind Rilvaag til TV 2.

Brannen er nå under kontroll og brannvesenet driver med etterslukking på stedet.

Kvinne savnet

Det er eldre mennesker som bor på bo- og omsorgshjemmet.

– Det er 22 beboere som er evakuert. Samtidig har vi flyttet ti beboere fra sengeposten som lå nærmest brannområdet, opplyser Onshuus.

Én person er fortsatt savnet.

– Det er en eldre dame som bor i den ene leiligheten som er mest brannskadd. Vi vet ikke hvordan det har gått med henne og har ikke klart å redegjøre for om hun er i leiligheten eller ikke, sier Rilvaag til TV 2.

Brannvesenet søker fortsatt etter den savnede kvinnen.

Ukjent årsak

Politiet vet ennå ikke hva som er årsaken til brannen.

– Det eneste vi vet er at den har utviklet seg ganske fort og at det begynte å brenne i andre etasje, sier innsatsleder Kjell Eivind Rilvaag.

Politiet fikk melding om brannen klokken 03.40 natt til søndag.

BRANN: Det brenner kraftig i flere leiligheter i et bo- og omsorgshjem i Kongsberg natt til julaften
BRANN: Det brenner kraftig i flere leiligheter i et bo- og omsorgshjem i Kongsberg natt til julaften Foto: Bøe, Torstein / NTB Scanpix

– De rykket ut til stedet og ankom kort tid etter og da ble de møtt av store, åpne flammer. Da var personalet allerede i gang med evakuering, sier Rilvaag.

– Ettersom jeg har skjønt har evakueringen gått rimelig bra, og det kan tyde på at vi fikk et veldig godt resultat, situasjonen tatt i betraktning, legger han til.

Evakuert

En ansatt, en brannmann og to politimenn er sendt til legevakt for sjekk etter å ha fått i seg for mye røyk i forbinselse med evakueringen, det skriver politiet på Twitter.

Kommunens kriseteam, mannskaper fra Røde Kors og Sivilforsvaret bistår også på stedet.

– Alle som har vært tilgjengelig har vært her og gjort en bra innsats, sier innsatsleder Rilvaag.

– Dramatisk

Ordfører i Kongsberg, Kari Anne Strand forteller at det var en dramatisk beskjed å få om brannen natt til julaften.

– Det er jo et mareritt når det brenner i en institusjon, men heldigvis har det gått, etter forholdene, veldig bra, så det er vi veldig takknemlige for, sier hun til TV 2.

Ordføreren har vært på sykehuset og møtt de som har blitt fraktet dit. Hun forteller at det etter forholdene går bra med de som har blitt evakuert.

– Etter forholdene har de det bra, men det er klart at det har vært en dramatisk opplevelse for dem å bli hentet ut av nattesøvnen. Men jeg synes de takler det fint, sier hun.

Jobber for permanent bosted

Beboerne på bo- og omsorgssenteret har nå mistet hjemmet sitt, men ordfører Kari Anne Strand forteller at det jobbes med både kortsiktige og langsiktige løsninger.

– Der har vi en dialog med blant annet pårørende og det jobbes med å finne mer permanente løsninger. Vi har heldigvis en del ledige muligheter rundt på institusjoner i kommunen og så har vi fått henvendelser fra nabokommunene, slik at vi skal finne husvær til alle også på permanent sikt, sier hun.

I løpet av natten har det vært mange mennesker i sving både med å få bukt med flammene og med å evakuere og hjelpe beboerne av hjemmet.

– Det har vært et fantastisk arbeid av blålysetatene og helsepersonell med å både redde og evakuere, og ikke minst slokningsarbeidet. Så stor takk til både eget brannvesen og de lokale som har kommet og hjulpet til, sier Strand.