De fleste har forhåpentligvis kommet seg dit de skal tilbringe julaften. For dem som derimot ikke har kommet seg dit de skal feire den store kvelden, har politiet en klar oppfordring.

Flere politidistrikter melder nemlig om svært glatte veier, særlig på Østlandet.

– Det er underkjølt regn ute, så småveiene i høyden er veldig glatte. Kjør forsiktig!, er den klare oppfordringen fra Oslo-politiet.

Parkert bil skled ned skråning

En politipatrulje ved Lysaker melder om såpeglatt veibane, og det jobbes på spreng med salting i Oslo og omegn.

Ved Norefjell i Nordre Buskerud kom det blant annet melding om en parkert bil som skled utenfor en skråning, og en en bil som kjørte i grøfta.

– Det er glatte veier med underkjølt regn flere steder i distriktet, skriver politiet i Nordre Buskerud, mens de også benytter anledningen til å oppfordre om å kjøre forsiktig.

– La bilen stå!

Også i den sørlige delen av Buskerud melder politiet om regn som fryser til is på bakken. Politiet i Innlandet, som har ansvar for Oppland og Hedmark, melder om glatte veier i forbindelse med en buss som veltet. 10-12 personer kom seg ut uten betydelige skader.

– Mange meldinger om speilblanke veier i hele distriktet. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig, skriver politiet i Follo.

Romerike politidistrikt opplyser om flere kollisjoner og trafikkuhell, blant annet på hovedfartsåren E6. På strekningen Karihaugen til Skedsmovollen på E6 melder politiet om totalt 15 biler som er innblandet i trafikkuhell.

– Ekstremt glatte forhold på E6 i Romerike. Oppfordrer folk til å la bilen stå, skriver Politiet på Romerike.