TV 2s ekspert hyller Sterlings revansje: – Han har vært utsatt for mye dritt

Raheem Sterling var igjen sentral for den suverene serielederen mot Bournemouth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Simen Stamsø Møllers Raheem Sterling-hyllest i vinduet øverst!

I 4-0-seieren over Bournemouth – Manchester Citys 17. strake seier i Premier League – scoret Raheem Sterling 2-0-målet og slo den målgivende pasningen til Danilo på 4-0.

Før denne sesongen hadde han aldri scoret mer enn ni mål i en ligasesong – for Liverpool i 2013/14.

Nå står han allerede med tolv fulltreffere, og deler tredjeplassen på toppscorerlisten med Sergio Agüero.

– Han har veldig mye å si for at Manchester City gjør det så bra, sier fotballekspert Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

– Jeg er en av dem som har kritisert ham

TV 2s fotballekspert minner på at ting ikke har gått på skinner for Sterling etter han forlot Liverpool for om lag 500 millioner kroner sommeren 2015.

– Jeg er virkelig en av dem som har kritisert ham mye, på grunn av han er dårlig til å avslutte og simple ting. Nå ser man en spiller som har forandret seg så mye, sier han og fortsetter:

– Jeg husker den perioden rundt EM i fjor og da han dro til Manchester City. Han ble et symbol på grådighet, og han leverte ikke. Da England røk ut av EM, var han virkelig en av dem som fikk gjennomgå. Ikke like mye som Beckham i 1998, men nesten på det nivået.

Utsatt for rasisme

I forberedelsene til storkampen mot Tottenham for en uke siden, en kamp Sterling scoret to mål i, ble han utsatt for rasisme utenfor Manchester Citys treningsanlegg. Deretter skal han ha blitt sparket gjentatte ganger av gjerningsmannen.

Det er en hendelse Stamsø Møller trekker frem når han understreker hvor vanskelig ting har vært for City-spilleren.

– Han har vært utsatt for mye dritt. Det å levere så jevnt og så bra på et så innmari høyt nivå, sier noe om den gutten. Jeg er så imponert over hvordan han har snudd karrièren sin til noe positivt, roser han.

Manchester City-manager Pep Guardiola skrøt uhemmet av eleven sin etter kampen.

– Både med og uten ball er Raheem Sterling veldig aggressiv, og veldig intens. Han vet når han skal drible og når han skal sentre, sa stjernemanageren, ifølge Manchester Evening News.