Kidnappet på bensinstasjon – truet til å kjøre fra minibank til minibank i sju timer

En mann stoppet for å kjøpe morgenkaffe på en bensinstasjon i Oslo. Da ble han kidnappet og utsatt for trusler og vold i syv timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken seks på morgenen lørdag 16. desember stopper en mann i midten av 20-årene på en Shell-stasjon i Oslo. Han kjøper kaffe før han skal sette kursen mot fjellet for å kite med en kompis.

På bensinstasjonen ber en fremmed mann om en tjeneste. Han lurer på om han kan sitte på et par hundre meter ned veien. Mannen i 20-årene sier ja og de setter seg i bilen. Der starter et sju timer langt mareritt.

Siktet for kidnapping

Mannen blir truet til å kjøre fra minibank til minibank for å ta ut kontanter. Han blir også utsatt for vold.

En 24 åring ble noen dager senere pågrepet og varetektsfengslet for ugjerningen. Han er siktet for både kidnapping og ran. Mannen er tidligere domfelt for ran.

I løpet av sju timer klarte han å få ut et sted mellom 50 og 100.000 kroner.

TV 2 har fått tilgang til overvåkingsbilder fra flere steder som viser hvordan han tar med det livredde offeret inn på rundt 15 steder med minibank. Ifølge politiet brukte gjerningsmannen pengene på fyll, fest og moro. Offeret er svært preget etter hendelsen.

Disse 15 stedene ble mannen i 20-årene tvunget med til for å ta ut penger. Foto: TV 2
Disse 15 stedene ble mannen i 20-årene tvunget med til for å ta ut penger. Foto: TV 2

Utsatt for vold

– Det var en svært skremmende opplevelse for mannen. Han skal under denne bilturen kontinuerlig ha blitt utsatt for trusler og vold, sier politiadvokat Stian Tommesen ved Oslo politidistrikt.

Gjerningsmannen erkjente straffskyld under fengslingsmøtet i forrige uke og ba aktor formidle en unnskyldning til offeret.