Christiansen på pallen i comebacket

Tiril Sjåstad Christiansen leverte en flott tredjeplass i comebacket i verdenscupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske OL-håpet imponerte i franske Font Romeu. Fredag var Christiansen best i kvalifiseringen, mens hun lille julaften tok seg rett opp på pallen.

Se Christiansen fortelle om sine mange skadeproblemer i videovinduet øverst.

22-åringen innledet finalen med 74,80 poeng, men hevet seg og klarte 82,40 i sitt andre og siste forsøk. Hun ble slått av hjemmefavoritten Tess Ledeux (93,60) og svenske Jennie-Lee Burmansson.

– Jeg tror aldri jeg har vært så glad for en pallplassering. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg var på pallen, det må være over halvannet år siden. Dette er så digg og fantastisk at jeg nesten ikke har ord. Dette betyr så mye, sa Christiansen.

– Det første forsøket var rotete i gjennomføringen, men det gikk bedre i det andre. Jeg har mer å gå på med tanke på triks og vanskelighetsgrad, men i dag er jeg så utrolig glad for denne tredjeplassen, la hun til.

Christiansen pådro seg i oktober nok en kneskade under en treningssamling i oppkjøringen til sesongen. Hun har til tross for sin unge alder hatt flere store kneoperasjoner.

Lørdagens pallplass var Christiansens åttende i verdenscupen siden 2013. Sju av dem i slopestyle, mens den siste kom i Big Air i fjor vinter.

Helgens verdenscup var Christiansen comeback etter et langt skadeavbrekk, og var svært oppløftende med tanke på å kvalifisere seg til OL i Sør-Korea.

To norske på pallen

I herrenes slopestylefinale fikk vi også norsk jubel.

Oscar Wester fra Sverige ble for sterk med 94,60 poeng i sitt andre og siste forsøk.

Men norske Ferdinand Dahl tok annenplassen med 93,40, mens Øystein Bråten ble treer med 93. Alle tre på pallen fikk sin beste score i den siste omgangen.

Bråten var i føringen etter første runde. Med 92 poeng var han klart bedre enn de andre. 22-åringen øynet sin anen verdenscuptriumf på en snau måned, men måtte til slutt se både lagkameraten Dahl og Wester overgå ham.

(©NTB)