Manchester City med ny storseier - Agüero hylles av TV 2s ekspert

– Det finnes ikke en eneste luksusspiller i Manchester City lenger, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra City-festen i vinduet øverst - de resterende PL-kampene nedover i saken!

Manchester City-Bournemouth 4-0

Manchester City-toget stormer videre med uforminsket styrke.

Hjemme mot Bournemouth på lille julaften sørget to scoringer av Sergio Agüero og én hver av Raheem Sterling og Danilo for 4-0-triumf - de lyseblås 17. strake Premier League-seier.

Spesielt Agüero, som leverte både to mål og en målgivende, fikk skryt i TV 2s Premier League-studio.

– Det finnes ikke en eneste luksusspiller i Manchester City lenger. Jeg synes Agüero var det før Guardiola kom, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller allerede i sin gjennomgang av 1-0-målet.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Sesongens vakreste mål - med en tvist

De store sjansene lot vente på seg
Allerede da seks minutter var spilt på Etihad Stadium ropte hjemmefansen på hands, da David Silva headet ballen i armen på Ryan Fraser. Dommer Mike Jones lot dog fløyten ligge i lommen.

Bournemouth, som sliter med skader i offensive rekker fra før, ble ytterligere svekket da ti minutter var gått. Junior Stanislas så ut til å pådra seg en strekk da han avsluttet et relativt farlig angrep, og ble erstattet av Marc Pugh i gjestenes midtbaneledd.

City klarte ikke å produsere de største sjansene i første halvdel av omgnagen, men var hele tiden ballbesittende og malte og malte. Sergio Agüero prøvde seg med en lobb etter 20 minutter og Nicolas Otamendi skjøt fra distanse drøyt halvveis i omgangen. Han tvang fram en redning fra Asmir Begovic.

Se alle sjansene fra Chelseas utrolige julesløsing

Agüero med nydelig hodestøt
Så smalt det fra Sergio Agüero. Et lekkert overlegg fra Fernandinho fant hodet til storscoreren, som stupte fram og stanget 1-0 i nettet fra en umarkert posisjon midt foran mål.

– Det finnes ikke en eneste luksusspiller i Manchester City lenger. Jeg synes Agüero var det før Guardiola kom. Da var det litt mye stopp og start, men nå ligger han på rullende bein hele tiden. Da blir han også mye mer deltakende i spillet for øvrig, og det tror jeg er noe av grunnen til at han kommer i de gode posisjonene. Han vinkler løpene sine veldig bra, og scorer ti slutt, lød hele Simen Stamsø Møllers Agüero-analyse i TV 2-studio i pausen da scoringen ble studert nøyere.

Scoringen var også 1. omgangens eneste, for til tross for spillemessig overtak kom aldri vertene til flere store scoringsmuligheter.

Lekker Choupo-Moting-variant da Stoke slo tilbake

Sterling doblet like etter pause - Agüero og Danilo la på
Mål nummer to kom dog allerede etter sju minutter av den andre omgangen. David Silva fant Sergio Agüero, som med en lekker chip åpnet opp hele Bournemouth-forsvaret. Raheem Sterling kom susende og satte iskaldt inn 2-0 nede i Asmir Begovics nærmest hjørne.

– Jeg er så imponert over måten han har snudd karrieren sin, var bare ett av de mange komplimenter Stamsø Møller ga til den tidligere Liverpool-spilleren i sin oppsummering av oppgjøret etter kampslutt.

City hadde avgjort oppgjøret, og resten av kampen ble en eneste lang parademarsj. Drøyt ti minutter før slutt kom 3-0, da innbytter Bernardo Silvas lekre innlegg også fant veien til Agüeros hode. Argentineren var nådeløs og stanget inn sitt andre for ettermiddagen.

I sluttminuttene fortsatte de lyseblå å øke sin allerede solide målforskjell. Drøyt fem minutter før full tid var det Danilo sin tur til å tegne seg på i målprotokollen, med det som er brasilianerens første scoring i Premier League noensinne. Innbytteren ble foret av Sterling, og satte iskaldt 4-0 i nettet fra kloss hold.

Innbytteren stoppet Palace-festen med kjempescoring

Elleville tall når sesongen er halvveis
Det ble oppgjørets siste scoring, og betyr at Manchester City har scoret 60 mål og tatt 55 poeng når Premier League nå er halvveis. Det betyr at Pep Guardiolas lag er i rute til å score 120 mål og ta 110 poeng dersom de matcher sine egne resultater i andre halvdel av sesongen.

– Det er ingen tegn på at de skal stoppe. Det er det som er så sinnssykt. De er så profesjonelle i gjennomføringen. Dette er en kamp på halv maskin. De kan spille så mye bedre enn dette, og allikevel vinner de 4-0 og burde vunnet med seks-sju, sa Stamsø Møller i TV 2-studio etter kampslutt.

– Det er milevis i avstand mellom lagene. Vi må tilbake til 30-årene for å finne tilsvarende tall. Det er latterlig, la tidligere Manchester City-spiss Trevor Morley til.

Gomes-tabbe forlenget Watfords tapsrekke

Utelukker ikke nye «Invincibles»
TV 2s eksperter har hyllet Pep Guardiola og hans lag hver eneste uke denne sesongen, og nekter nå å utelukke muligheten for at de kan kopiere Arsenals vidunderlag fra 2003/04 og gå ubeseiret gjennom sesongen.

– For en måned siden fikk jeg det spørsmålet og tenkte «nei» og at kampplanen til de andre lagene i Premier League er så gode at det en eller annen gang ville gå gærnt. Men nå tror jeg faktisk det, sa Stamsø Møller.

– I fjor sa jeg at de kom til å gå ubeseiret. Så spilte de tolv kamper der de knapt vant en eneste. Men de er bedre denne sesongen. De er en klasse bedre enn de andre. For øyeblikket ser det ikke bare ut til at de skal gå ubeseiret, men at de kommer til å vinne hver eneste kamp, sa Morley.

Stolpen stoppet Southampton i sjansedrama mot Huddersfield

Frisparksuser og målfest da Newcastle endelig vant