Spurs' to største profiler markerte seg på godt og vondt i storseier:

Forrykende hat trick av Kane - «forhatte» Alli anklages for juks

Dele Alli kunne vært utvist i åpningsminuttene og skaffet straffespark på det TV 2s eksperter omtaler som «juks». Så stjal Harry Kane showet for Spurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alle høydepunktene fra Kanes hat trick-fest i vinduet øverst!

Burnley-Tottenham 0-3

Burnley har imponert alle i Premier League denne høsten, men mot Tottenham på lille julaften ble det braktap for de høytflyvende.

Premier Leagues toppscorer de to siste sesongene, Harry Kane, scoret hat trick for gjestene i en 3-0-seier. Dermed er Tottenhams største stjerne også delt toppscorer når lagene nå har spilt halve denne sesongen.

– Dette er juks. Det er definitivt filming

– Han er en verdensklassespiss, uten tvil. Jeg liker alt han gjør på disse målene her, sa Stamsø Møller om Kane etter kamp.

Den mest omdiskuterte situasjonen kom i 1. omgang, da en annen stor Spurs-profil, Dele Alli, gikk i bakken og skaffet straffesparket som Harry Kane satte i nettet til 1-0.

– Dette er juks. Det er definitivt filming. Det er ikke et naturlig fall. Folk vil argumentere med at det er kontakt, men dette er en kontaktsport. Et eller annet sted må man stoppe dette. Folk vil si at alt er straffe. «Når noen toucher noen, er det straffespark.» Men han setter foten i bakken. Han går ned før kontakten kommer. Hvis han ønsket å stå på beina, kunne han gjort det. Det er teatralsk filming. Dette gjør han notorisk også, sa TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley i studio.

– Kanskje den mest forhatte spilleren i Premier League
Tidligere denne uken ble det klart at West Hams Manuel Lanzini fikk tre kampers karantene for en noe tilsvarende situasjon. Også Evertons Oumar Niasse har fått det samme tidligere i sesongen.

Sesongens vakreste mål - med en vri

– I disse situasjonene er det også kontakt, men de kaster seg. Dette blir en viktig jobb for panelet. Nå er det for første gang en topp seks-klubb, en engelskmann og en så stor stjerne som Dele Alli. Jeg tror han kommer til å få kamper for dette her. Han er kanskje den mest forhatte spilleren i Premier League, slik jeg tolker det. Det er både de stygge taklingene og filmingene. Det er juks, sa Simen Stamsø Møller.

Allerede etter tre minutter ropte nemlig hjemmefansen på utvisning da Dele Alli fikk ballen for langt foran seg og suste inn i beina på Charlie Taylor. Dommer Michael Oliver nøyde seg dog med det gule kortet til Spurs-stjernen, som også var heldig som slapp unna større sanksjoner mot Manchester City i forrige Premier Lague-runde.

– Han går ikke etter ballen der. Vi har sett det noen ganger før også, sa Morley om situasjonen.

Se hele studiodiskusjonen og Alli-situasjonene i vinduet øverst!

Kane var iskald på straffesparket
Kun tre minutter senere oppstod straffesituasjonen. Midtbanespilleren kom seg foran Kevin Long inne i boksen, og fikk akkurat den lille berøringen som gjorde at han gikk i bakken. Også denne gang blåste Oliver, til straffespark for gjestene.

– Det ser ut som et korrekt idømt straffe, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes umiddelbart da hendelsen oppstod.

Fra elleve meter var de to siste sesongers Premier League-toppscorer Harry Kane iskald, og satte 1-0 i nettet med en lekker variant oppe i hjørnet til Nick Pope. Målet betyr at storscoreren nå har 91 Premier League-mål for Tottenham, hvilket er en tangering av både Robbie Keane og Jermain Defoe. Kun Teddy Sheringhams 97 er bedre for Spurs i ligaens historie.

Store sjanser for Spurs til å nette nummer to
Etter drøye kvarteret var det nære ved at Kane satte sin andre. Et skuddforsøk fra distanse fra Alli ble til en farlig pasning til spissen, som såvidt fikk ballen med seg rundt keeper Pope og avsluttet med touch nummer to. Dessverre for gjestene ble vinkelen på foten litt for skjev, og avslutningen gikk kun i nettveggen.

Snaut halvveis i omgangen var det Moussa Sissokos tur til å få en enorm mulighet. Franskmannen var plutselig helt alene foran mål etter å ha blitt foret av Alli da Spurs kontret etter et hjørnespark. Men alene med Pope klusset midtbanemannen med timingen på sitt siste steg før avslutningen fant sted, og skjøt et svakt forsøk som Burnley-keeperen reddet. Heller ikke returen ble suksessfull, for selv om han da traff mellom beina på keeper, fikk Pope såvidt nok touch på ballen til at han avverget det hele.

Et par minutter senere fikk Kane nok en sjanse, da Burnley-forsvaret forærte ham en tidlig julegave. Popes utspark på et tilbakespill fra Kevin Long var svakt, og gikk rett til Christian Eriksen rundt midtstreken. Hans pasning til Kane var perfekt, men da stjernespissen skulle plassere ballen i hjørnet gikk nok en gang forsøket utenfor rammene av målet. Denne gang over.

Sjansene fortsatte å komme
På motsatt side var det nære ved at Chris Wood klarte å utlignet etter halvtimen. Burnley spilte seg flott oppover på venstresiden etter en grusom feil av Serge Aurier i bakre rekker. Innlegget fra Steven Defour var godt, men Hugo Lloris kastet seg ut like foran beina på Wood og fikk avverget faren. I stedet endte det kun med en smell for Woods kne, og mannen som sikret poeng for Burnley i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen måtte forlate banen til fordel for Ashley Barnes.

Til tross for at Burnley var bedre med i omgangens siste kvarter, var det fortjent at gjestene gikk til pause med ledelse om en skulle dømme utifra antall sjanser. Og allerede minuttet etter hvilen var de hvite nære på ny. Christian Eriksen slo godt inn fra høyre, men Kane klarte heller ikke denne gang å få foten nok foran til å overliste Pope mellom stengene.

Like etter var det Eriksen selv som var nære, da Pope nok en gang misset med et utspark og skapte farligheter for eget lag. Denne gang kombinerte Kane og Son før Eriksen fikk muligheten fra like ved straffemerket. En oppofrende Charlie Taylor reddet dog vertene med en avgjørende blokkering i siste liten.

Utrolig Son-bom - så var Kane unøyaktig
Ti minutter ut i omgangen skapte Spurs nok en enorm sjanse. Kane foret Serge Aurier, som gjorde alt riktig da han brukte fart og kraft for deretter å trille ballen til side for en Heung-min Son som tilsynelatende hadde en enkel jobb med å bredside ballen i mål alene med Pope. Sør-koreaneren, som har briljert de siste ukene, plasserte dog ballen langt over mål da det så ut som om han skulle fortsette sin gode scoringsform.

To minutter etter det fikk Spurs nok en gang gode arbeidsforhold etter å ha brutt Burnley høyt i banen. Da de så kom tre mot én, var Kane unøyaktig i pasningen som skulle sette opp Eriksen, og ved den anledningen ble det ingen sjanse. Minuttet etter fikk dog Kane sjansen til å skyte fra noe tilsvarende hold ute til venstre etter en lur pasning fra Alli, men igjen var Spurs-toppscoreren involvert uten tellende resultat. Han avsluttet til side for mål via en forsvarsspiller.

Halvveis i omgangen kom Kanes andre - så kom hat tricket
Halvveis i omgangen fikk dog Kane kjenne på følelsen av å treffe nettmaskene på ny. Moussa Sissoko brøt på midtbanen og var kjapp i beina da han fikk slått gjennom Kane som igjen fant rommet mellom Burnley-stopperne. Alene med keeper var denne gang Kane iskald, og satte 2-0 i nettet bak Pope.

Scoringen var også Kanes 52 i kalenderåret 2017. Lionel Messi har flest i de store ligaene i Europa, med 54. Og målsniken hadde mer i vente.

Like før ti minutter gjenstod, viste nemlig Kane en lekker førstetouch, dro seg forbi Kevin Long og dunket 3-0 i nettet i det lengste hjørnet med en vakker avslutning med venstrefoten.

– Hvilken forrykende spiss Harry Kane er. Avslutningen er prikkfri, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Statistikerne måtte igjen opp med sine notatbøker, og registrere at Kane nå har 53 i kalenderåret og at han med det virkelig puster Messi i nakken. Han har også 15 mål i Premier League denne sesongen og er med det delt toppscorer i ligaen med Liverpools Mohamed Salah.

Spurs' neste kamp er hjemme mot Southampton på Boxing Day.

Tangerte Shearer - Spurs passerte Arsenal
Scoringen betyr også at Kane har 36 ligascoringer i kalenderåret 2017, en tangering av Alan Shearers rekord i Premier League.

Flere godkjente nettkjenninger ble det ikke i oppgjøret, ettersom Sam Vokes' variant som gikk i maskene bak Hugo Lloris på motsatt side ble annullert, og dermed vant Spurs 3-0 i det som var regnet for å være en tøff bortekamp. Seieren betyr også at gjestene gikk forbi Burnley på tabellen, og takket være sin positive målforskjell passerte også Mauricio Pochettinos lag Arsenal på tabellen.

– De dominerte i 2. omgang. Man kan ikke forvente mer enn det der når man drar til Turf Moor. Mauricio Pochettino vil være fornøyd, sa Trevor Morley i TV 2-studio etter kamp.