Messi herjet mot Real Madrid på sokkelesten

Barcelona er nå hele fjorten poeng foran Real Madrid etter seieren på Santiago Bernabéu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid - Barcelona 0-3

Katalanerne fikk en perfekt start på julen med seier i det brennhete rivaloppgjøret i den spanske hovedstaden.

Se Barcelona herje med erkerivalen i videovinduet øverst.

Kort tid ut i andre omgang avsluttet Luis Suárez Barcelonas mønsterangrep med en prikkfri avslutning til 1-0. Ti minutter senere ble vertene redusert til ti mann da Dani Carvajal viljehandset på streken. Fra ellevemetermerket var Lionel Messi sikker og dunket inn 2-0.

Messi best selv uten sko

Helt på tampen pirket Alexi Vidal inn 3-0 etter et strøkent Messi-forarbeid, og ydmykelsen var komplett.

Bildene viser at Messi faktisk leverte assisten med kun én sko. I forarbeidet til scoringen rundlurte argentineren Marcelo, og det er i den situasjonen at skoen på den høyre foten blir tråkket av.

Messi lot imidlertid ikke det stoppe ham og slo ballen på tvers av feltet med utsiden av venstrefoten. Der kom Vidal og sendte ballen i mål via en fomlende Keylor Navas.

Seieren betyr at suverene Barcelona har hele fjorten poeng ned til Real Madrid, som er på fjerdeplass, riktignok med én kamp mindre spilt.

BALLERINA: Lionel Messi listet seg inn i Reals sekstenmeter på sokkelesten.
BALLERINA: Lionel Messi listet seg inn i Reals sekstenmeter på sokkelesten.

– Det er kjørt. Real Madrid tar aldri det igjen, sier fotballekspert Lars Tjærnås i Viasat-studio.

Andrés Iniesta er mer diplomatisk etter seieren.

– Det er fortsatt mange poeng igjen å spille om. Det har skjedd umulige ting i idrettens verden tidligere, sier Barcelona-stjernen til BeIN Sport.

– De hadde mange farlige sjanser før pause, men i andreomgang var vi mye mer komfortable, sier playmakeren.

Ronaldo i fokus
Det tok ikke mer enn to minutter før Real Madrid skapte kaos i Barcelona-boksen. Cristiano Ronaldo stanget ballen i mål etter et hjørnespark, men portugiseren ble korrekt avvinket for offside.

Åtte minutter senere fikk Ronaldo en ny mulighet, men portugiseren bommet regelrett på ballen etter et flott forarbeid av Toni Kroos.

Midtveis i omgangen spilte Messi på vakkert vis til Paulinho. Brasilianeren avsluttet på akrobatisk vis, men Navas reddet mesterlig.

Etter en halvtime var Ronaldo igjen på farten. Portugiseren driblet seg fri på venstrekanten og fikk avsluttet, men ter Stegen reddet med foten. Kort tid senere fikk Barcelona og Paulinho en ny sjanse, men også denne gang ble headingen stoppet av Navas.

Tre minutter før pause var Karim Benzema svært nær scoring. Franskmannen headet et knallhardt Marcelo-innlegg mot mål, men forsøket gikk i stolpen og ut.

På overtid av omgangen fikk Messi muligheten på et frispark fra 25 meter, men skuddet smalt rett i muren - nærmere bestemt ansiktet til Cristiano Ronaldo.

Suárez-mål etter vakkert angrep
Etter 53 minutter vartet Barcelona opp med et praktfullt angrep. Ivan Rakitic avanserte fra midtbanen før han slapp ballen videre til Sergi Roberto, som spilte motsatt til Luis Suárez. Uruguayaneren satte ballen rolig i mål til 1-0.

Kort tid senere fikk spissen en ny mulighet, men denne gang gikk avslutningen i nettveggen.

Etter 62 minutter ble det høydramatisk i den spanske hovedstaden. Barcelona hadde voldsomme sjanser på kort tid. Først reddet Navas, og like etter sto stolpen i veien. På den tredje avslutningen valgte Dani Carvajal å kaste frem armen, og hindret dermed scoring på ulovlig vis. Det endte med straffespark og rødt kort til forsvareren.

Lionel Messi dunket straffen knallhardt i mål til 2-0.

Flere Real-sjanser
Til tross for utvisningen, de hvitkledde klarte likevel å skape sjanser. Innbytter Gareth Bale testet ter Stegen med en farlig avslutning fra kort hold, men tyskeren reddet på eminent vis.

Minutter senere fikk Nelson Semedo muligheten til å feie all tvil om Barca-seier til side, men innbytteren klarte ikke å overliste Navas.

I sluttminuttene var Sergio Ramos på flere farlige visitter i Barcelona-boksen, men Real-kapteinen ble først stoppet av ter Stegen, før han på det andre forsøket ble avvinket for offside.

På overtid ble ydmykelsen komplett da Aleix Vidal fikset 3-0 etter et nydelig Messi-forarbeid. Dermed tar Barcelona juleferie med hele 14 poeng ned til erkerivalene.

Slik stilte lagene:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric, Kovacic; Kroos, Benzema, Ronaldo.

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba; Rakitic, Paulinho, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez.