Bjørn Maars Johnsen med to mål i storseier

Bjørn Maars Johnsen scoret to mål og la opp til ett da hans ADO Den Haag slo Zwolle 4-0 hjemme i den nederlandske æresdivisjonen fredag.

DOBBEL: Bjørn Maars Johnsen scoret to. Foto: Braastad, Audun

ADO Den Haag slo fredag Zwolle, som ligger på 4. plass i Eredivisie, hele 4-0 hjemme.

Erik Falkenburg ga vertene ledelsen da han nikket inn et hjørnespark fra Nasser El Khayati etter 23 minutter.

El Khayatis dødballfot var involvert også da den norske spissen doblet til 2-0 etter 44 minutter. Johnsen møtte frisparket ved nærmeste stolpe, og Zwolle-keeper Diederik Boer var sjanseløs.

Etter 52 minutter ble kampen punktert. Johnsen spilte vegg med Sheraldo Becker på høyresiden og serverte Falkenburg, som enkelt gjorde 3-0.

Johnsen ville ikke være noe dårligere enn sin nederlandske lagkamerat og satte inn sitt annet mål på pasning fra Tyronne Ebuehi etter 63 minutter.

Den Haag ligger på sjuendeplass på tabellen med 26 poeng, mens Zwolle er på fjerdeplass med 33 poeng. Johnsen og hans lagkamerater kan med god samvittighet ta juleferie. Lagets neste kamp spilles 20. januar mot Venlo.