Eventyrlig thriller: – Ellevill fotballkamp

Arsenal snudde kampen etter å ha ligget to mål under, men da slo Liverpool tilbake og sikret uavgjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan dramaet utspilte seg i vinduet øverst!

Arsenal – Liverpool 3-3

Kampen mellom Arsenal og Liverpool på Emirates ble en thriller av de sjeldne.

Til pause var det «bare» én scoring i kampen, men etter hvilen tok det av. Mohamed Salah doblet Liverpools ledelse i det 52. minutt.

Da våknet Arsenal, som hadde fått skarp kritikk av TV 2s eksperter i pausen for innsatsen i første omgang.

Det tok hjemmelaget bare fire minutter og ti sekunder på å snu kampen. Alexis Sánchez, Granit Xhaka og Mesut Özil scoret, og The Gunners' snupoperasjon var et faktum.

Inntil Liverpool svarte 13 minutter senere. Denne gang med Roberto Firmino.

– Denne elleville fotballkampen bare fortsetter å levere. Det er en underholdning vi sjelden opplever. En fantastisk kamp, rett og slett, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Det ble en kokoskamp som vi hadde håpet på. Du kan skrive doktorgrad om slett forsvarsspill og tabber – men er det ikke deilig at vi kan sitte her og diskutere fotball med to managere som byr på seg selv, spillere som mister litt hodet, men satser fremover, så lenge det ender 3-3, sier Petter Myhre i TV 2s studio etter kampen.

Dette sier managerne

Jürgen Klopp sier etter kampen at ett poeng er det minste Liverpool fortjente å ta med seg hjem.

– Når du tar ett poeng borte mot Arsenal er det vanligvis greit, men etter dette må du gi meg litt tid til å komme dit, sier Klopp ifølge BBC, og fortsetter:

– Vi forsvarte oss stort sett bra. Etter de scorer sine to første er det ikke lett, men vi må håndtere disse situasjonene bedre.

I første omgang hadde ikke Arsenal et eneste skudd på mål. Arsene Wenger erkjenner at det ikke var godt nok.

– Vi spilte med frykt i første omgang, men i andre omgang spilte vi på det som er vårt nivå. Det var en veldig spennende kamp. Jeg er frustrert over at vi ikke vant, men dette er den type kamp du ønsker i Premier League, sier Arsenal-manageren til BBC, og fortsetter:

– Dette var mest for dem som elsker fotball. La oss gi kreditt til den kreative styrken – hvis du ikke har noen skudd ser forsvarene bra ut, men det er ikke det folk ønsker å se, mener Wenger.

Kapteinen ut med skade

I en intens åpning der ingen av lagene spilte seg til de store sjansene, fikk Liverpool seg en smell.

Kaptein Jordan Henderson måtte ut med det som så ut til å være en strekk på baksiden av låret, og James Milner tok over.

– Det er synd for Jordan Henderson som har vært veldig skadeplaget, sa Alsaker.

Bortelaget så imidlertid ut til å klare seg uten kapteinen.

Kampens første avslutning på mål kom da Andy Robertson svingte et innlegg i retning Roberto Firmino, men vinkelen ble for spiss og brasilianeren headet rett på Petr Cech. Et innlegg mot Firminos hode var igjen oppskriften på Liverpools neste sjanse, men det var et Coutinho-hodestøt som skulle gi uttelling.

Passive Arsenal

Mohamed Salah havnet én-mot-én med Laurent Koscielny etter en kontring. Innlegget gikk via stopperens fot, og da ballen spratt Coutinhos vei headet han den i en bue over Petr Cech.

– Der er Koscielny uheldig. Den lander perfekt på hodet til Coutinho, kommenterte Alsaker.

Istedenfor at The Gunners svarte, kom Liverpool til neste mulighet med Firmino. Ballen sneiet så vidt over Cechs bur. TV 2s kommentator var ikke imponert over hjemmelaget.

– Vi venter på et Arsenal-angrep med fart og kombinasjoner, der vi får se Wenger-fotball. De er blitt mer og mer passive utover i omgangen, og har knapt skapt noe som helst, kommenterte han.

Like etter fikk Mohamed Salah og Sadio Mané en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen. Salah kom alene med keeper etter Koscielny skled, men Cech reddet mesterlig. Returen falt til Mané, men senegaleseren blåste ballen over på åpent mål med et saksespark.

– En gigantisk dobbeltmulighet. Salah har ikke hatt noen stor kveld, og Mané er heller ikke i sin beste form, sa Alsaker.

Utrolig andreomgang

Det så komfortabelt ut da Premier Leagues toppscorer, Mohamed Salah, doblet Liverpools ledelse like etter pause. Han skrudde ballen, via innbytter Shkodran Mustafis bein, og i mål.

Da våknet hjemmelaget for alvor. Først ved Alexis Sánchez, som stupte inn foran en sovende Joe Gomez og headet ballen i mål.

Deretter var det Granit Xhakas tur. Sveitseren klinket til fra godt over 25 meter. Ballen gikk midt på Simon Mignolet, men flakket i luften og snek seg inn.

– Hva driver Mignolet med her? Den skal en keeper på dette nivået stoppe greit. Da begynner snakket igjen om hvem som skal være Liverpools førstekeeper, fastslo Alsaker.

Deretter brukte The Gunners bare to minutter på å gå opp i ledelsen. Mesut Özil kombinerte utsøkt med Alexandre Lacazette, og lobbet ballen like utsøkt forbi en utspilt Simon Mignolet.

– Den avslutningen fra Mesut Özil er klasse. Se hvordan de kombinerer her. Dette er Arsenal på sitt beste. Det blir drama når disse lagene møtes. Dette er helt ellevillt, sa Alsaker.

Da fikk publikum hvile i hele 13 minutter før det igjen smalt. Roberto Firmino fyrte av gårde et skudd utenfor 16-meteren. Petr Cech fikk hånden på ballen, men den dalte til slutt i mål.

Lagoppstillinger

Arsenal (4-2-3-1): Cech - Bellerin, Koscielny, Monreal (Mustafi), Maitland-Niles - Wilshere, Xhaka - Iwobi (Welbeck), Özil, Sánchez (Walcott) - Lacazette.

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Gomez, Klavan, Lovren, Robertson - Henderson (Milner), Can, Coutinho (Oxlade-Chamberlain) - Salah, Firmino, Mané (Wijnaldum).