TIL BRANN: Amer Ordagic
TIL BRANN: Amer Ordagic Foto: Brann.no

Brann henter midtbanespiller

Bosniske Amer Ordagic flytter til Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag bekreftet Brann overgangen for bosniske Amer Ordagic på sine nettsider.

24-åringen kommer fra eliteserieklubben Sloboda Tuzla, der han var kaptein sist sesong. Han skriver under på en treårskontrakt.

– Ordagic er en spennende, offensiv spiller som også gjør det som kreves bakover på banen. Vi har sett ham i aksjon selv, og i tillegg fått gode referanser på ham, forteller Branns sportssjef Rune Soltvedt til klubbens nettside.

– En av de beste i den bosniske ligaen

Selv opplyser spilleren at han fikk høre om interessen for to uker siden, og at han har hørt positive ting om klubb, by og supportere når han har forhørt seg om Brann.

– Jeg liker å ha ballen. Jeg er en boks-til-boks-spiller med bra trøkk. Jeg gjør flere assists enn scoringer, sier Ordagic på spørsmål om hvilken spillertype han er.

En av agentene bak overgangen, Sanel Pajic, slår fast overfor Bergensavisen (BA) at Brann har fått kloen i en god spiller.

– Amer har vært den beste sentrale midtbanespilleren i den bosniske ligaen en stund nå. Hajduk Split og andre store klubber var ute etter ham i sommer, men da var han under kontrakt, så det skjedde ikke. Når nå Brann kom på banen, var han ikke i tvil om at det var hit han ville, sier Pajic til BA.

Ifølge Transfermarkt har Ordagic slått fire målgivende pasninger på 16 kamper for Sloboda Tuzla denne sesongen, der han var på utgående kontrakt. Klubben ligger på tiendeplass i Premijer Liga, som består av tolv lag.

Forrige sesong lo han ni målgivende pasninger på 25 kamper i toppdivisjonen.

Keeperen er på vei ut

Soltvedt bekrefter overfor BA at Piotr Leciejewski også er på vei ut Brann Stadions dører. Han er på vei til polske Zaglebie Lubin.

– Det mangler fortsatt en formell bit, men klubbene er enige. Slik jeg forstår det gjenstår det også at han blir enig med klubben sin om en avtale, sier Soltvedt til BA.