UTESTENGES: Nikita Kriukov.
UTESTENGES: Nikita Kriukov. Foto: Andersson, Sören

Elleve nye russere utestenges

IOCs disiplinærkommisjon diskvalifiserte fredag ytterligere 11 russere fra Sotsji-OL og utestengte dem fra alle framtidige OL. Dermed er antallet oppe i 43.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langrennsløperne Nikita Kriukov, Alexander Bessmertnykh og Natalia Matvejeva var blant de 11 som ble diskvalifisert fredag.

Det kommer frem i en pressemelding fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Det var også skøyteløperne Ivan Skobrev og Artjom Kuznetsov, akerne Tatjana Ivanova og Albert Demtsjenko, bobkjørerne Ljudmila Udobkina og Maxim Belugin og ishockeyspillerne Tatjana Burina og Anna Sjtsjukina.

Av disse vant Ivanova og Demtsjenko sølv i blandet lagkonkurranse i Sotsji-OL. De mister selvsagt medaljene.

Nikita Kriukov, som er den tyngste meritterte av langrennsløperne, får imidlertid beholde sitt sprintgull fra Vancouver-OL i 2010, skriver svenske Aftonbladet. Han hadde allerede mistet sølvet fra sprintstafetten i Sotsji, ettersom Maxym Vylegzjanin også er blitt utestengt.

En annen utøver, som ikke er navngitt, ble frikjent. Nå har Oswald-kommisjonen, som den kalles etter sin leder Denis Oswald, behandlet 46 dopingsaker mot russiske utøvere basert på opplysninger i McLaren-rapporten og egen etterforskning, og 43 av dem er straffet for delaktighet i dopingjuks.

Alle saker er med dette behandlet, men kommisjonen utelukker ikke at videre etterforskning og analyse kan føre til at det blir åpnet flere dopingsaker.

(©NTB)