Giggs avslører: – Disse stjernene kunne havnet i Manchester United

Ryan Giggs avslører at han speidet Gabriel Jesus og Kylian Mbappé i lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Manchester United slo West Bromwich i vinduet øverst!

I et intervju med The Times reflekterer Ryan Giggs over tiden han tilbragte som Louis van Gaals assistentmanager.

– Jeg så Gabriel Jesus spille for tre år siden. Jeg fulgte Mbappé et helt år. Jeg så dem med speideren, og det var ikke noe å tenke på – følelsen var «bare hent dem», forteller Giggs til avisen.

I ettertid har Gabriel Jesus tatt Premier League med storm for byrivalen, og Kylian Mbappé blir verdens nest dyreste spiller gjennom tidende når PSG henter ham permanent neste sommer.

Den gangen kunne imidlertid de røde djevlene hentet supertalentene for en slikk og ingenting, hevder Giggs.

– Det kunne vært £5m (om lag 55 millioner kroner) – hent dem, lån dem tilbake – det er der rekrutteringen kunne vært bedre, mener Manchester United-legenden.

Se Leicester – Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag klokken 20.45!

– Jeg vet hva som er en Manchester United-spiller

I samme intervju blir han konfrontert med at Barcelona valgte å gi Pep Guardiola sjansen som manager, og at Real Madrid ga Zinedine Zidane tillit.

De røde djevlene kunne gitt ham samme mulighet da Louis van Gaal fikk sparken, men valgte istedenfor José Mourinho.

– Jeg tror jeg ble vurdert, men klubben var i en vanskelig situasjon. De var i en bølgedal. Det irriterer meg å si dette, men går du da for en uten erfaring eller en vinner? De gikk for en vinner i José – en vinn-uansett-hva-det-koster-type, medgir Giggs, og fortsetter:

– Er han en typisk Manchester United-manager? Antageligvis ikke, men United var i en situasjon der de måtte komme seg kjappest mulig tilbake. Det forstår jeg fullt ut. Men jeg følte jeg kunne gitt dem kontinuitet. Jeg kjente spillerne. Jeg vet hva som er en Manchester United-spiller, sier han, og sikter til at Jesus og Mbappé tilhører den kategorien.

– Disse skulle ikke blitt solgt

Den kategorien mener han flere av spillerne som har kommet til klubben den siste tiden ikke tilhører, men Giggs vil ikke nevne navn.

Da lister han heller opp spillere han mener ikke burde fått forlate Old Trafford – Rafael Da Silva, Jonny Evans og Danny Welbeck.

– De var United tvers igjennom, argumenterer waliseren.

Se Leicester – Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag klokken 20.45!