La opp som 19-åring og floppet i Spurs – nå storspiller han for Barca: – Alle sa jeg var ferdig

De fleste hadde avskrevet Paulinho da han floppet i Spurs, men brasilianeren har slått knallhardt tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Paulinhos elleville frispark i Guangzhou i vinduet øverst!

– Jeg vil ikke si at det var en lettelse å forlate Spurs, men det var helt klart at jeg måtte, medgir Paulinho overfor The Guardian.

Brasilianeren ble hentet til White Hart Lane for om lag 170 millioner kroner, noe som var overgangsrekord inntil klubben hentet Erik Lamela samme vindu.

Se Burnley – Tottenham på TV 2 Sport Premium og Sumo klokken 18.30!

I London ble han bare to sesonger, før veien gikk videre til Kina. Nærmere bestemt Guangzhou Evergrande.

– Jeg dro fra Spurs til Kina fordi jeg ønsket å spille. 2014 var et veldig vanskelig år. 2015 var også tøft, der alle sa: «blah, Paulinhos karrière er over». Alle sa at det var det. De sa at nivået i Kina var dårlig, men jeg vant seks trofeer der og var tilbake på landslaget etter et år, sier han.

– Det er fotball. Det er en berg-og-dal-bane. Ingen ga meg en sjanse, men nå er jeg her, påpeker den VM-aktuelle brasilianeren.

Herjer for Barcelona

I sommer overrasket katalanerne de fleste da de hentet Spurs-floppen for om lag 375 millioner kroner. Sakte, men sikkert har han stilnet kritikerne, og er med seks scoringer den sentrale midtbanespilleren som har scoret mest i La Liga.

Lørdag er han høyaktuell til å starte El Clásico.

– Jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så bra, innrømmer han, og fortsetter:

– Jeg trenger ikke å bevise noe overfor noen. Jeg spiller ikke for kritikerne, jeg spiller for lagkameratene mine. Jeg har ikke hørt på noen på tre eller fire år, hevder han.

La opp som 19-åring

At Paulinho skulle bli et kjent navn i fotball-Europa var langt fra sikkert. Som tenåring forlot han Brasil til fordel for øst-europeiske klubber, men opplevelsene fikk ham til å gi seg som fotballspiller.

Da han var 19 år, la han skoene på hyllen og flyttet hjem igjen.

– I Litauen ble jeg utsatt for rasisme. I Polen betalte de meg ikke. Da tenkte jeg: «Jeg trenger ikke dette». Jeg sa til familien min: «Jeg kommer ikke til å spille fotball igjen», forteller 29-åringen.

Da tok konen grep, skriver The Guardian. Hun minnet ham på at foreldrene hans hadde støttet karrieren hans siden han var fem år, og at han viste dem mangel på respekt ved å legge opp. Paulinho snudde, og startet opp igjen som amatør for fjerdedivisjonsklubben Pão de Acúar.

– Hadde noen sagt til meg da at jeg en gang skulle forberede meg til å spille i VM og for Barcelona, ville jeg sagt: «Aldri i livet!».

Derfor gikk det galt i Spurs

Paulinho, som i intervjuet sier han minner mer om Frank Lampard enn Sergio Busquets når det gjelder spillestil, forteller at det ble vanskelig da Mauricio Pochettino tok over i Nord-London.

– I min første kamp under ham spilte jeg i min posisjon, men etter det spilte jeg i alle andre posisjoner. Hvis du ikke spiller i din beste posisjon i en så god liga som den engelske, blir det vanskelig, sier han, og hevder han ikke hadde problemer med den argentinske manageren.

– Jeg ønsket å dra. Manageren stolte ikke på meg, og da var det ingen grunn til å bli, meddeler han.

Se Burnley – Tottenham på TV 2 Sport Premium og Sumo klokken 18.30!