Tarkowski ble straffet, men Lukaku slapp unna: – Uenig

James Tarkowski mister Burnleys tre neste kamper – bare uker etter Romelu Lukaku slapp straff for Bong-ballesparket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 0-0-kampen mot Brighton lørdag plantet James Tarkowski albuen i ribbeina til Brighton-spiss Glenn Murray.

Se Tarkowski-albuen i vinduet øverst, og Lukaku-sparket nede i saken!

25-åringen blir nå utestengt i tre kamper for voldelig oppførsel, skriver Det britiske fotballforbundet (FA) på sine nettsider.

Tarkowski aksepterte anklagen, men anket saken fordi han mente straffen var for streng – uten nytte.

Dermed mister stopperen, som har fått mye skryt for måten han har erstattet Michael Keane på, kampene mot Tottenham, Manchester United og Huddersfield.

Høstens overraskelseslag har midtstopperen tilgjengelig til hjemmekampen mot Liverpool 1. nyttårsdag.

Kevin Long, som fikk to sjeldne starter da Ben Mee var ute med skade mot Watford og Stoke, er en sannsynlig erstatter for Tarkowski.

Tarkowski-utestengelsen er en sur nyhet for flere Fantasy-managere, og da spesielt de 72 000 som byttet stopperen inn på laget sitt før kommende runde.

Sammenlignes med Lukaku

Avgjørelsen har fått folk på sosiale medier til å trekke frem Romelu Lukakus ballespark på Gaetan Bong, som Manchester United-spissen slapp straff for.

Deriblant beIN Sports-anker Richard Keys, som mener det er umulig å forvente like avgjørelser når det hele tiden er forskjellige folk som fatter avgjørelsene.

– Forskjellen mellom Lukaku og Tarkowski? United og Burnley, skriver Keys på Twitter.

Den antydningen støtter ikke TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Jeg verken håper eller tror det er tilfellet. Med verktøyene de har med TV-bilder og alt mulig, vil slikt bli gjennomskuet. Det blir en konspirasjon. Det har jeg aldri troen på, sier Myhre.

– Det er rart at han slapp unna

Derimot synes han det er rart at Lukaku ikke ble straffet, og argumenterer med at belgieren sparket Bong ikke bare én gang, men to.

– Det er rart at han slapp unna. Hadde det bare vært ett spark, kunne han skyldt på at han var i ubalanse. Det kan han ikke når han fullfører gang nummer to, påpeker Myhre.

Han minner på at også Troy Deeney måtte stå over tre kamper da han tok strupetak på Joe Allen tidligere i høst.

– Jeg er uenig i at forseelsene skal behandles ulikt. De må defineres som brutal eller uaktsom oppførsel, og da skal de straffes med rødt kort. Sånn sett mener jeg alle skulle ført til karantene.

– Husker det ikke

Brighton-manager Chris Hughton raste mot dommeren etter kampen, og ville ha straffespark for hendelsen.

– Det er straffe. Jeg har sett albuen i etterkant – den er helt klar, og ballen er i spill siden innkastet var tatt. Noen ganger er det vanskelig for dommerne å se når det skjer fort. Jeg kan halvveis forstå at de ikke så det, men det er helt klart straffe, sa Hughton, ifølge Daily Mail.

Glenn Murray bar ikke nag til motstanderen sin etter kampen.

– Jeg kan ikke huske hva som skjedde. Jeg kjente noe mot ribbeina mine, men dommeren så det ikke så det har ikke noe å si, sa Murray, ifølge avisen.

Flere utestenges

FA har hatt det travelt på suspensjonsfronten denne uken. Manuel Lanzini er utestengt i to kamper etter han filmet til seg straffe mot Stoke, og Troy Deeney er utestengt i fire kamper for en takling på Colin Quaner i kampen mot Huddersfield.

Se Arsenal – Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo fredag klokken 20.45!